Agri Nord lander overskud og udlodder millioner til medlemmerne

Koncernen Agri Nord har netop afsluttet regnskabet for 2021, og på bundlinjen står der 5,5 millioner kroner.

- Der har været en pæn tilgang af kunder indenfor alle rådgivningsområder. Dette gælder også datterselskaberne, og det har givet en vækst i et konkurrencepræget marked, som vi er meget tilfredse med, udtaler adm. direktør Kim Koch.

Under Corona-krisens andet år har landmændene formået at holde produktionen kørende og præsteret i en vanskelig tid.

- Ingen har behøvet at undvære fødevarer. Hver dag er der leveret varer ud til butikkerne. Ingen har måttet gå forgæves, siger formand for Agri Nord, Carl Chr. Pedersen.

Stor efterspørgsel på rådgivning

I det forgangne år har Agri Nord oplevet en stigende efterspørgsel på den rådgivning, koncernen kan levere indenfor forskellige områder.

- Agri Nord er selvfølgelig stadig tæt på minkbranchens udfordringer. Den daglige rådgivning skal opdateres og tilpasses dansk lovgivning. Det er bestyrelsen opmærksom på, hvor vi afsætter de fornødne midler og medarbejdere til politisk arbejde, siger Carl Chr. Pedersen og fortsætter:

- Vi er opmærksomme på implementeringen af landbrugsforhandlingerne, og at Vandplan 3 nu er i høring. Vi har en solid kontaktflade til de offentlige myndigheder, vi som landmænd er i berøring med - alt sammen for, at vi kan opnå de bedste rammebetingelser for vores nordjyske landmænd.
 

Stærkt ståsted

I 2021 bestod Agri Nord-koncernen af moderselskabet og datterselskaberne Servido, Revice, dacIT, SvineXperten, KvægXperten, BK Nord, Animal Supply og Dansk Arbejdsmiljø Rådgivning.

- Agri Nord koncernen står stærkt til fremtiden. Vi har en god økonomi, nogle fantastiske medarbejdere samt en ledelse og bestyrelse i et godt samspil, der med en stærk strategi vil sikre udvikling og fremtiden for de nordjyske landmænd, siger Kim Koch og tilføjer:

- Vores datterselskaber har også haft et stærkt år, og vores strategi med at stå på flere ben viser nu sin værdi, således at disse selskaber bidrager med omsætning og overskud til moderselskabet.

3,4 millioner tilbage til medlemmer

Tilgangen af kunder har også resulteret i en tilgang af nye medlemmer, og Agri Nord har nu 1.143 medlemmer og er én af Danmarks største landboforening.
Ud af resultatet på de 5,5 millioner kroner tilbagebetales de 3,4 millioner til medlemmerne.

- Politisk har vi investeret i ressourcer til hjælp med vandplaner, vandløb, Limfjorden, Mariagerfjord og lovgivning omkring drikkevand og ikke mindst naturpleje. Tillige har vi rejst principsager for vores medlemmer, som er kommet i klemme i systemet, siger Carl Chr. Pedersen.

Ifølge Carl Chr. Pedersen er det stærkt, at foreningen har styrken til at hjælpe medlemmerne på grund af en sund og solid forretning.

- Vi kalder det en forening og forretning i balance, siger han.

Læs også