Dalum klar med en ny uddannelse

Uddannelsen til herregårdsjæger kommer fremadrettet til at indgå i et etableret uddannelsessystem. Ifølge Dalum Landbrugsskole, er der mange fordele ved det nye uddannelsestilbud for både arbejdsgivere og elever.

Med et nyt uddannelsestilbud fra Dalum Landbrugsskole er det muligt at tage tre velkendte uddannelser på én gang. Når sidste eksamen er bestået, vil eleverne få uddannelsesbevis på både herregårdsjæger, landmand med speciale planter og produktionsleder.

Ifølge landbrugsskolen er der tale om tre stærke uddannelser, som kan bruges i mange sammenhænge, hvilket gør den nye uddannelse mere attraktiv.

Uddannelsesforløbet

I den første periode af uddannelsen følger eleverne landbrugsuddannelsen, som er kendetegnet ved at have en meget stærk kobling til erhvervet, hvilket afspejles i et tæt samarbejde mellem læreplads og skole. Dette sikrer, at eleverne opnår de nødvendige kompetencer både på skolen og i praktikperioderne.

Undervisningen er tilrettelagt som en kombination af teoretisk og praktisk undervisning, hvoraf en del af den praktiske undervisning kan tages som virksomhedsforlagt undervisning i udlandet.

- For at kunne fortsætte på uddannelsen som herregårdsjæger, stilles der undervejs i landbrugsuddannelsen en række krav. I skoleperioderne skal eleverne aktivt tilvælge en række obligatoriske valgfag, ligesom der i udvalgte praktikperioder skal opnås de fornødne kompetencer på godkendte praktikpladser, fortæller Charlotte Holm Hansen, der er souchef på Dalum Landbrugsskole.  

På det sidste fem måneders skoleforløb er der fokus på analyse og optimering af både ledelse, økonomi og produktion på en eksisterende virksomhed.

- En nyuddannet herregårdsjæger kan derfor kendetegnes ved at være fagligt stærk, med gode lederegenskaber og være godt økonomisk funderet. De studerende bliver udover herregårdsjægere også uddannede produktionsledere, hvilket på mange landbrugsvirksomheder er den primære samarbejdspartner med skytterne, hvis der er etableret jagtvæsen, fortæller Charlotte Holm Hansen, der endvidere påpeger, at der dermed etableres et stærkt netværk til de øvrige produktionsgrene på virksomheden, hvilket er en afgørende forudsætning, når der arbejdes på de samme arealer med forskellige interesser som udgangspunkt.

Videreuddannelsesmuligheder

Den nye uddannelse til herregårdsjæger giver desuden adgang til at læse agrarøkonom. Denne uddannelse er øverste trin på landbrugets lederuddannelse. Her opnår de studerende alle de nødvendige kompetencer til at erhverve, drive og udvikle en jordbrugsvirksomhed.

På uddannelsen til agrarøkonom er der fokus på ledelse, strategi og markedsføring samt produktionsmæssig og økonomisk vækst, herunder internationalt udsyn.

Ifølge Dalum Landbrugsskole, er agrarøkonom den foretrukne uddannelse blandt mange ejere af landbrugsvirksomheder.

Den nye uddannelse foregår i samarbejde mellem Foreningen for Danske Herregaardsjægere og Dalum Landbrugsskole.

Læs også