Dalgas omorganiserer i skovdivisionen

Skovdivisionen i Dalgas bliver fremover delt i to – henholdsvis en dansk og en international skovdivision.

Martin Bösselman kommer med 25 års erfaring fra HedeDanmark, som nu hedder Dalgas, til rollen som ny divisionsdirektør med ansvaret for de danske skovarealer. Morten Thorøe er allerede chef for Dalgas' baltiske skovforretning, og erfaringen med skovforvaltning i et internationalt perspektiv bringer han nu ind i rollen som international skovdirektør.

Skov og skovens gavnlige effekter på samfundet vil over de kommende år blive endnu mere markante. Skovens træer er en vigtig brik i den grønne omstilling, da de leverer både bæredygtige byggematerialer, lagring af CO2 og et levested for mange dyrearter – både herhjemme og ude i verden.

Derfor omorganiserer Dalgas, der tidligere hed HedeDanmark, nu sin skovdivision, som deles op i to: en dansk afdeling og en international.

Her til lands bliver Martin Bösselmann divisionsdirektør og vil have det overordnede ansvar for Dalgas’ arbejde med danske skovarealer. Martin Bösselmann har gennem sine 25 år hos HedeDanmark stor erfaring med skovdrift, og hans ansvarsområde vil indbefatte alt fra skovforvaltning og råtræ- og flishandel til udvikling af ydelser overfor de danske skovejere.

Skoven kommer til at spille en større rolle i det danske landskabsbillede med blandt andet den grønne trepart og regeringens ønske om 250.000 hektar ny skov i Danmark over de kommende årtier. Her ønsker Dalgas at stille virksomhedens store viden og erfaring med skovdrift til rådighed og være med til at arbejde for et Danmark med mere skov – både til klima og biodiversitet.

Nordeuropas største

Dalgas er en del af Hedeselskabet, der har arbejdet med skovforvaltning i mere end 150 år. Den danske skovdivision skal derfor qua sin store erfaring med skovdrift gennem mange år understøtte Dalgas’ internationale vækst, der har taget fart de senere år – og derfor nu får sin egen division.

International skovdirektør bliver Morten Thorøe, der allerede som chef for den baltiske skovforretning har erfaring med skovforvaltning i et internationalt perspektiv. I Estland, Litauen og Letland forvalter Dalgas i dag over 100.000 hektar skov gennem skovinvesteringer.

Morten Thorøe får fremover også ansvar for Dalgas’ skovforvaltning i Tyskland, hvor man entrerede for få år siden i delstaten Brandenburg og har allerede en række store skovejere som faste kunder.

- Med styrkelsen af de to divisioner er det ambitionen at skabe Nordeuropas største og bedste skovforvaltningstilbud, som kan tilbyde vores kunder en professionel forvaltning i – både Danmark og internationalt, lyder det fra Dalgas.

HedeDanmark har skiftet navn til Dalgas

Hedeselskabet har pr. 1. oktober samlet alle sine forretningsenheder under ét navn – Dalgas.

Få personer har sat så stort aftryk på det danske landskab som Enrico Dalgas, da han var med til at stifte Hedeselskabet i 1866. Dengang gjorde man den stride hede til frugtbar landbrugsjord for at brødføde en fattig befolkning.

I dag er udfordringerne nogle andre med økologiske kriser for klimaet, miljøet og biodiversiteten.

Men missionen for Hedeselskabet er fortsat at tjene samfundets interesser, og derfor tager selskabets forretningsenheder, HedeDanmark og en række underbrands, nu navn efter stifteren.

Hedeselskabet vil fortsat være navnet på foreningen og fonden – det er kun forretningen, der skifter navn til Dalgas.

Med navnet Dalgas samler organisationen alle sine forretningsenheder i én. Det sker som et led i en større rebranding for at skabe en rød tråd mellem foreningen og fonden, Hedeselskabet, og driftsselskabet, Dalgas.

Under navnet HedeDanmark og dets underbrands har der været forretningsaktiviteter i Tyskland, Estland, Letland, Litauen, Polen og Sverige samt handel med mange lande i og udenfor Europa. Skiftet til navnet Dalgas skal således også understøtte de øgede internationale ambitioner, da Dalgas har mere internationalt potentiale end HedeDanmark-navnet.

Læs også