Et lille stykke med herlighedsværdi

Rasmus Jessen vil hellere have skov end korn på et ukurant areal tæt på stuehuset. Med tilskud fra Landbrugsstyrelsen regner han med, at det kommer til at løbe økonomisk rundt.

- Det er ikke fordi, at der er bedre økonomi i at have skov end korn på arealet. Men når bare det hele går i nul i sidste ende, er jeg tilfreds, fortæller den nybagte skovejer Rasmus Jessen. Rasmus Jessen har hegn omkring den nye skov for at beskytte den mod indtrængende rådyr, m.v. Man skal over en lille bro for at komme hen til det nye skovstykke. Tidligere har der været korn på arealet.  Rasmus Jessen ses her sammen med sin skovrejsningskonsulent, Martin Nicholas Snedker Hansen, Skovdyrkerforening Syd. Der er etableret spor i stykket. Det kan der søges tilskud til, så længe sporet er under seks meter bredt. Når træerne gror op, vil Rasmus Jessen og hans familie kunne se dem fra køkkenet og stuen i stuehuset få hundrede meter derfra.

2,6 hektar med nyplantede træer er på vej til at springe ud hos Rasmus Jessen, der driver svine- og planteproduktion ved Frørup mellem Christiansfeld og Vamdrup sammen med sin far Bjarne Jessen.

Om få år vil træerne være så høje, at Rasmus Jessen vil kunne se dem fra sit køkken- og stuevindue i stuehuset få hundrede meter væk, og det er netop en stor del af årsagen til, at han for første gang i sit liv har valgt at plante skov på sin ejendom.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også