bannerPos

Sådan kan poppellavskov kombineres med flere andre træarter

Arealer med poppellavskov gøres støtteberettiget til grundbetaling, selvom der pr. hektar er mere end 100 andre træer end poppel. Det gælder også for MFO-poppel.

Redaktionen

13-04-2019 08:41

En ændring i bekendtgørelse om grundbetaling medfører, at der på plantager, hvor afgrøden er poppellavskov i renkultur, er mulighed for pr. hektar at have op til 400 andre træer eller buske end poppel. De 400 andre træer eller buske kan bestå både af træarter, som er omfattet af definitionen af lavskov, og træarter, som ikke er. Hverken landbrugsaktiviteten eller arealets plantagemæssige stand må hæmmes af de op til 400 træer eller buske, der ikke er en del af afgrøden.

Det betyder, at arealer med poppellavskov gøres støtteberettiget til grundbetaling, selvom der pr. hektar er mere end 100 andre træer end poppel. Det gælder også for MFO-poppel.

Fra 10. april og frem til ændringsfristen 13. maj kan man anmelde den nye afgrødekode for poppelarealer med op til 400 andre træer i Tast selv-service.
 

Kilde: Landbrugsstyrelsen

Høsten er startet sent i Spanien

Det har været en rimelig vækstsæson, og de første udbytter i vinterbyg ligger på pæne normaludbytter. Det fortæller jyske Vagn Fog-Petersen, der driver 200 hektar i det sydøstlige Spanien.

- En foderplan er ligegyldig, hvis køerne sorterer

D&K-rådgiver Rasmus Bygum-Krarup fastslog vigtigheden af at lave en foderblanding, køerne ikke skiller ad.

Semler Agro vil etablere ny afdeling på Lolland-Falster

Semler Agro og Søllested Maskinforretning er ikke blevet enige om en aftale om John Deere-salg i fremtiden, og nu leder Semler Agro efter et nyt domicil på Lolland-Falster. Det er helt afgørende, at vi fortsat er tæt på kunderne, siger Semler Agros direktør.

Katastrofe-høst på op mod halvdelen af de franske marker

Især vinterrapsen er hårdt ramt af tørkeperioder. - Men også mange kornavlere i det centrale Frankrig vil blive positivt overrasket, hvis de høster en tredjedel af deres normaludbytte, siger danske Karsten Work, der driver landbrug i Frankrig.

Slagtesvineproducenter forventer at producere mindre

Dansk slagtesvineproduktion vil falde 4-6 procent i de kommende tre år, vurderer Landsforeningen af Dansk Svineproducenter efter at have lavet en undersøgelse blandt sine medlemmer.

Dybt uenige Aarhus-professorer: - Jeg mener, at Stiig Markager tager fejl i flere påstande

Det er problematisk, at professor i havbiologi Stiig Markager udtaler sig om forhold, der ligger uden for hans fagområde, lyder det fra Jørgen E. Olesen, professor i agroøkologi.

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.
Side 1 af 1573 (31459 artikler)Prev1234567157115721573Next