Roeaftale på plads for 2019

Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar har indgået en aftale om roepriserne for 2019.

SUKKERROER Der foreligger nu en prisaftale mellem Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar, der er gældende 2019, hvor der også vil blive tilbudt fire aftaletyper – de et-årige aftaler har samme pris som i 2018, mens der er et mindre prisfald for de tre-årige.
Hos Nordic Sugar er der glæde over, at det er lykkedes at fastholde de et-årige priser på trods af et meget lavt prisniveau på det internationale sukkermarked.
- Vi har også fundet det muligt at forbedre vilkårene for de variable aftaler ved at flytte nulpunktet fra EBIT på 200 millioner kroner til 175 millioner kroner, oplyser chefkonsulent Bo JM Secher, Agricenter Danmark, Nordic Sugar.
 

Fokus på et-årige aftaler

Hos Danske Sukkerroedyrkere håber formand Jørn Dalby, at vilkårene i 2019-aftalen er tilstrækkelig attraktive til, at dyrkerne og dermed også sukkerfabrikkerne får udnyttet deres kapacitet fuldt ud.
I den nuværende markedssituation med en rekordlav sukkerpris i EU, oplyser Jørn Dalby, at roedyrkerforeningen først og fremmest har fokuseret på prisen i de et-årige kontrakter.
- Markedssituationen medfører desværre en reduktion i basisprisen på de tre-årige kontrakter, men vi har valgt at fastholde muligheden for at tegne de længere kontrakter for derved at give dyrkerne mulighed for at lægge sine vilkår fast for en længere periode, forklarer Jørn Dalby.

 

Kort om kontrakttyperne
1-årig aftale med fast pris, hvor prisen er 212,33 kroner pr. ton rene roer alt inkl.
1-årig variabel pris, hvor prisen er 216,05 kroner pr. ton rene roer alt inkl.
3-årig fast pris, hvor prisen er 216,05 kroner pr. ton rene roer alt inkl.
3-årig variabel pris, hvor prisen er 219,78 kroner pr. ton rene roer alt inkl.
Der er mulighed for at kombinere de forskellige kontrakttyper.
Kontrakttegning er begyndt og fortsætter til onsdag den 15. august.
 

Læs også