bannerPos

Roeaftale på plads for 2019

Chefkonsulent Bo JM Secher, Agricenter Danmark, Nordic Sugar, glæder sig over flere ting i 2019-aftalen.

Jesper Hallgren

Journalist
09-07-2018 07:00
Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar har indgået en aftale om roepriserne for 2019.
SUKKERROER Der foreligger nu en prisaftale mellem Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar, der er gældende 2019, hvor der også vil blive tilbudt fire aftaletyper – de et-årige aftaler har samme pris som i 2018, mens der er et mindre prisfald for de tre-årige.
Hos Nordic Sugar er der glæde over, at det er lykkedes at fastholde de et-årige priser på trods af et meget lavt prisniveau på det internationale sukkermarked.
- Vi har også fundet det muligt at forbedre vilkårene for de variable aftaler ved at flytte nulpunktet fra EBIT på 200 millioner kroner til 175 millioner kroner, oplyser chefkonsulent Bo JM Secher, Agricenter Danmark, Nordic Sugar.
 

Fokus på et-årige aftaler

Hos Danske Sukkerroedyrkere håber formand Jørn Dalby, at vilkårene i 2019-aftalen er tilstrækkelig attraktive til, at dyrkerne og dermed også sukkerfabrikkerne får udnyttet deres kapacitet fuldt ud.
I den nuværende markedssituation med en rekordlav sukkerpris i EU, oplyser Jørn Dalby, at roedyrkerforeningen først og fremmest har fokuseret på prisen i de et-årige kontrakter.
- Markedssituationen medfører desværre en reduktion i basisprisen på de tre-årige kontrakter, men vi har valgt at fastholde muligheden for at tegne de længere kontrakter for derved at give dyrkerne mulighed for at lægge sine vilkår fast for en længere periode, forklarer Jørn Dalby.

 

Kort om kontrakttyperne
1-årig aftale med fast pris, hvor prisen er 212,33 kroner pr. ton rene roer alt inkl.
1-årig variabel pris, hvor prisen er 216,05 kroner pr. ton rene roer alt inkl.
3-årig fast pris, hvor prisen er 216,05 kroner pr. ton rene roer alt inkl.
3-årig variabel pris, hvor prisen er 219,78 kroner pr. ton rene roer alt inkl.
Der er mulighed for at kombinere de forskellige kontrakttyper.
Kontrakttegning er begyndt og fortsætter til onsdag den 15. august.
 

Høsten er startet sent i Spanien

Det har været en rimelig vækstsæson, og de første udbytter i vinterbyg ligger på pæne normaludbytter. Det fortæller jyske Vagn Fog-Petersen, der driver 200 hektar i det sydøstlige Spanien.

- En foderplan er ligegyldig, hvis køerne sorterer

D&K-rådgiver Rasmus Bygum-Krarup fastslog vigtigheden af at lave en foderblanding, køerne ikke skiller ad.

Semler Agro vil etablere ny afdeling på Lolland-Falster

Semler Agro og Søllested Maskinforretning er ikke blevet enige om en aftale om John Deere-salg i fremtiden, og nu leder Semler Agro efter et nyt domicil på Lolland-Falster. Det er helt afgørende, at vi fortsat er tæt på kunderne, siger Semler Agros direktør.

Katastrofe-høst på op mod halvdelen af de franske marker

Især vinterrapsen er hårdt ramt af tørkeperioder. - Men også mange kornavlere i det centrale Frankrig vil blive positivt overrasket, hvis de høster en tredjedel af deres normaludbytte, siger danske Karsten Work, der driver landbrug i Frankrig.

Slagtesvineproducenter forventer at producere mindre

Dansk slagtesvineproduktion vil falde 4-6 procent i de kommende tre år, vurderer Landsforeningen af Dansk Svineproducenter efter at have lavet en undersøgelse blandt sine medlemmer.

Dybt uenige Aarhus-professorer: - Jeg mener, at Stiig Markager tager fejl i flere påstande

Det er problematisk, at professor i havbiologi Stiig Markager udtaler sig om forhold, der ligger uden for hans fagområde, lyder det fra Jørgen E. Olesen, professor i agroøkologi.

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.
Side 1 af 1573 (31459 artikler)Prev1234567157115721573Next