Når restprodukter bliver til foder
Restprodukter fra juiceproduktion, ølbrygning eller grøntsagsproduktion kan måske fungere som næringsrigt foder til grise. En række økologiske producenter har gjort sig nogle erfaringer og Ole Lawaetz Olesen, Agernæs Øko ved Assens er en af dem.

Specialkonsulent Sarah-Lina Aagaard Schild fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug, der i en artikel har beskrevet mulighederne i restprodukter som foder til grise, samt nogle af de erfaringer, som fire økologiske griseproducenter har gjort sig. Arkivfotos: Camilla Bønløkke
- Hvis du vil reducere dit forbrug af højværdi-foderemner som korn og proteinafgrøder, kan det være en god idé at fodre dine økologiske grise med restprodukter i stedet.
Sådan lyder det fra specialkonsulent Sarah-Lina Aagaard Schild fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug, der i en artikel har beskrevet mulighederne i restprodukter som foder til grise, samt nogle af de erfaringer, som fire økologiske griseproducenter har gjort sig.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her