Både noteringen for slagtesvin og søer falder yderligere 20 øre, og sådan bliver det indtil 10. januar, lyder det fra Danish Crown.
Efter en periode med travlhed og fokus på produktion af produkter som flæskesteg, juleskinker og medisterpølse ligger fokus nu på at møde kundernes behov i januar, skriver Danish Crown i denne uges markedsberetning.
- De næste uger handler først og fremmest om at få slagtet så meget som muligt på de få dage, hvor vi har produktion. Detailhandlen tager stadig en del varer, men størstedelen af vores produktion skal pakkes til vores kunder udenfor Europa og fryses, så det er et andet billede, end vi har set den seneste måned, fortæller Per Fischer Larsen, der er salgsdirektør i Danish Crown.
Danish Crown satser på tysk slagteri trods tidligere tab
Notering gælder til 10. januar
Priserne i Europa sætter sig lidt lige nu, fordi efterspørgslen er relativt lav de kommende uger. Samtidig er det forventningen, at der vil være mange grise til slagtning i januar, fordi alle helligdage hen over jul og nytår falder på hverdage, så kunderne har ikke travlt med hverken at købe eller producere til lager.
- Det er altid et puslespil at få slagtning, produktion og salg til at gå op i en højere enhed hen over jul og nytår. Der er mange forædlingsfabrikker, der lukker helt eller delvist ned i julen. I Sydeuropa kører mange på nedsat blus helt frem til, vi har passeret helligtrekonger, og det smitter helt naturligt af på priserne for de ferske varer, siger Per Fischer Larsen.
Da både produktion og salg stort set ligger fast de kommende tre uger, så er denne uges notering gældende til og med fredag den 10. januar.