Soja er ikke bare protein: Bioaktive stoffer i sojabønner kan booste sundheden
Forskning viser, at sojaprodukter er andet og mere end et vigtigt tilskud af protein. Soja indeholder nemlig forskellige bioaktive stoffer, der blandt andet kan modvirke infektioner.
![Sojabønnens antioxidative og antiinflammatoriske egenskaber er anerkendt i human ernæring, men disse positive egenskaber har hidtil været overset i husdyrproduktionen. Det forsøger forskere nu at lave om på. Arkivfoto](https://cdn.lfmedia.dk/cmscontent/media/pagecontent/xsthumb/148994.webp)
Sojabønnens antioxidative og antiinflammatoriske egenskaber er anerkendt i human ernæring, men disse positive egenskaber har hidtil været overset i husdyrproduktionen. Det forsøger forskere nu at lave om på. Arkivfoto
Sojamel og sojaskrå er velkendt som et vigtigt tilskud af protein i svinefoder, men nu peger en gruppe af amerikanske forskere på, at det ikke kun er afgrødens høje indhold af protein, som kan være gavnligt for grisene.
Ifølge forskerne indeholder soja nemlig en række bioaktive stoffer, der har forskellige sundhedsfremmende egenskaber. Blandt andet i forhold til luftvejslidelser.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.
![](/assets/effektivtlandbrug/gfx/effektivt-mobil.webp)
Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her