Danish Crown øger forspring til konkurrenter

Jais Valeur konstaterer, at det går rigtig godt for Danish Crown, og dermed svineproducenterne. Selskabet har den højeste indtjening blandt de største svineproducerende lande i Europa.
Jais Valeur konstaterer, at det går rigtig godt for Danish Crown, og dermed svineproducenterne. Selskabet har den højeste indtjening blandt de største svineproducerende lande i Europa.

I løbet af de seneste måneder har Danish Crown øget forspringet i indtjening til sine konkurrenter blandt de andre store svineproducerende lande i Europa.
Det viser en analyse, som Finans.dk har lavet på baggrund af data for slagteriafregningerne i de fem store svineproducerende lande, og det bakkes op af den ugentlige oversigt over noteringen, som den tyske organisation ISN laver. 

Ifølge analysen har Danish Crown nu en indtjening, der er over to kroner pr. kg, og årsagen til udviklingen skal blandt andet findes ved den store danske eksport af svinekød til Kina, fortæller Jais Valeur, administrerende direktør i Danish Crown.

- 30 procent af de grise, vi slagter i Danmark, bliver sendt til Kina, hvor priserne fortsat er attraktive og efterspørgslen stærk. Vi har en stærk ordrebog i Kina, og det kan muligvis øge deres importbehov, at der nu angiveligt er nye udbrud af afrikansk svinepest i en muteret variant, siger han til Finans.dk.

Han tilføjer, at man ikke har noget ønske om at øge eksporten yderligere til Kina på grund af de mange udsving, der kan være på det kinesiske marked. Danmark eksporterede cirka 32 procent af al svinekød til Kina i de første ti måneder af 2020.

hka

Læs også

Nyt IT-værktøj giver nye muligheder i avlsudviklingen
Ny tilskudsordning til økologer
Danish Crown sænker vægtgrænserne op til påske
Systematik og motivation er vigtig i medarbejderens hverdag
Nyt kinesisk studie: Nye varianter af ASF er mildere, men sværere at spore
Ny udvikling: Nedslidning er vendt til vækst