Flere og flere toksin-henvendelser

Rådgivere fra SvineXperten anbefaler at prøve en periode med toksinbinder for at se om dette afhjælper udfordringerne. Arkivfoto: Camilla Bønløkke.

Rådgiverne hos SvineXperten oplyser i deres seneste nyhedsbrev, at de i den seneste tid har fået flere og flere henvendelser, der umiddelbart kan relateres til udfordringer med toksiner i foderet. - Ædevægring, kastninger, prolapser og generel mistrivsel.

- De prøver vi har sendt ind til analyse, viser næsten alle at der er toksiner til stede, men ofte i meget små mængder. Det vi ikke ved med sikkerhed er om toksiner kan interagere mellem hinanden og skabe en synergi i grisene. Dermed kan selv små mængder give problemer.

Sådan lyder det fra svinerådgiverne, der derfor anbefaler at prøve en periode med toksinbinder for at se om dette afhjælper udfordringerne. Gør det ikke det, skal de tages ud igen.

- Det er langt fra alle der har effekt af toksinbinder, så brug lidt tid på at finde ud af om udfordringerne nødvendigvis stammer fra foderet, påpeger rådgiverne endvidere.

Læs også