Mange smågriseproducenter overvejer at bygge til slagtegrise

- Selv om man er rigtig dygtig til at passe søer og smågrise, bør man stille sig spørgsmålet, om man vil være lige så dygtig i en slagtegrisestald, inden der investeres i en slagtegrisestald, lyder rådet fra konsulent.

- Størrelsesmæssigt er det et bredt udsnit af smågriseproducenter, der ønsker at udvide med egen slagtegriseproduktion - dog nok med en overvægt blandt de lidt mindre bedrifter, som eksporterer deres grise, siger chefkonsulent hos SvineXperten, Mads Waidtløw. Foto: SvineXperten Har man for eksempel 600 årssøer, er det stadig nogenlunde overskueligt at bygge til slagtegrise. Er man derimod oppe på eksempelvis 1.500 årssøer, er det noget sværere at sadle om. Arkivfoto Det kræver et meget stærkt finansielt beredskab hos smågriseproducenterne at håndtere de ekstreme prisudsving likviditetsmæssigt. Derfor ønsker nogen af dem at opnå stabilitet omkring deres afsætning ved at etablere egen slagtegriseproduktion. Arkivfoto Der er rene slagtegriseproducenter, der bygger nyt i denne tid. Mange af dem har haft en god indtjening det seneste par år, så de har haft mulighed for at konsolidere sig økonomisk. Arkivfoto

Lige nu går mange smågriseproducenter med seriøse overvejelser om at bygge slagtegrisestald, så de kan fede deres egne grise op og bibeholde uændret soantal.

Sådan lyder meldingen fra Mads Waidtløw, chefkonsulent hos SvineXperten, der har Himmerland, Thy, Mors og Salling som arbejdsområde.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også