Laveste notering i 18 år: Den perfekte storm presser svineproducenterne til det yderste

Markedet for svinekød har i længere tid været under pres. Stigende råvarepriser, corona og afrikansk svinepest har alle været faktorer, der har påvirket noteringen på svinekød i nedadgående retning til det nyeste lavpunkt på 7,90 kroner/kg. En pris, der giver anledning til bekymring i industrien.

Markus Fiebelkorn er markedsanalytiker hos brancheforeningen Danske Svineproducenter. Arkivfoto Svinekonsulenten i Velas, Bjarke Lassesen, mener ikke, at man skal gøre sig forhåbninger om fortsat stor eksport af svinekød Kina, efter landet mod øst har fået styr på egen produktion igen. Arkivfoto: Camilla Bønløkke For svineproducenten Poul Østergaard Christensen har en totalsanering af svinebesætningen været hans måde at spare penge på og samtidig gardere sig imod den lave notering. Foto: Løkkegaard

8 kroner og 10 ører.

Så lavt ramte svinenoteringen i sidste uge og rammer dermed det laveste punkt i 18 år efter at have ligget på 8,40 kroner i en længere periode. Et lavpunkt, der i denne uge faldt med 20 øre mere og ramte 7,90 kroner. 

Sidste uges 30 øres dyk skyldtes, at man fra Danish Crowns side kunne bekræfte smittetilfælde af afrikansk svinepest i Italien – et land, der aftager en del smågrise og kød fra Danish Crown.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også