Sofari-værter er søges

Arrangørerne bag den årlige landsdækkende Sofari, søger besøgsværter til at vise og fortælle om det gode griseliv.

Søndag den 22. maj kl. 10-14 er der Sofari, hvor danskerne får mulighed for at komme helt tæt på de økologiske grise. Sofari har derfor brug for økologiske landmænd med grise, som har lyst til at være vært til dette års arrangement.

Thomas Bertram, økologisk griseproducent ved Jerslev, har været Sofari-vært flere gange og er med i gruppen, der tilrettelægger dette års arrangement.

- Økologien lever af, at forbrugerne kender os og ved, hvordan vi producerer. Derfor er det vigtigt, at vi stiller op som Sofari-værter. Vi vil rigtigt gerne have, at danskerne får mulighed for at blive klogere på det økologiske griseliv, siger Thomas Bertram.

Det er i tredje gang, at Thomas Bertram selv stiller op som Sofari-vært.

- Som Sofari-vært er det en stor glæde for mig at invitere forbrugeren inden for på gården. Det forkorter afstanden mellem land og by og giver mig mulighed for at vise forbrugerne, hvorfor jeg er stolt af min produktion. Det er en oplevelse, jeg helt klart kan anbefale, siger Thomas Bertram.

Vigtigt event

Ifølge Randi Vinfeldt formand i foreningen FØKS, der er med til at arrangere Sofari, er afholdelsen af eventet vigtig for afsætningen af det økologiske grisekød.

- Sofari-projektet kan ikke lade sig gøre uden økologiske griseproducenter, der vil åbne hegnsledet og vise deres produktion frem, siger hun.

Bag arrangementet står Landbrug & Fødevarer i samarbejde med Friland, Organic Pork, Tican, Økologisk Landsforening og foreningen FØKS (Foreningen for Økologisk KvalitetsSvinekød). Sofari er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug. Se mere om Sofari på www.sofari.dk

Læs også