Kernemajs udgør 30-35 procent af korndelen hele vejen igennem
Griseproducent Jens Peter Nissen, Haderslev, begyndte i sin tid at dyrke kernemajs på grund af for dårlige udbytter i flerårig hvede. Kernemajsen viste sig hurtigt at være et rigtigt godt foder til grise.

- Det er tydeligt, at ensileret kernemajs smager godt for grisene, så deres ædelyst og foderoptagelse stimuleres. Den ensilerede kernemajs sænker pH i foderet til imellem 4 og 4,5, hvilket jo er sundt for grisene, påpeger Jens Peter Nissen. Foto: Erik Kjærgaard Christensen
Der er cirka 750 årssøer på »Vonsmose« ved Haderslev, og man feder selv alle de cirka 22.000 grise årligt fra soholdet op til slagtning.
Da bedriftens 200 hektar kernemajs var færdighøstede, lå der lidt over 2.000 tons ensilerede kernemajs i to plansiloer.
- Vi fodrer med kernemajs både ved søerne, i klimastaldene og hos slagtegrisene, fortæller ejeren af den sønderjyske bedrift, Jens Peter Nissen.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her