Zinkfri.dk fejrer nu ét års jubilæum

For et år siden startede Danish Agro og Vilomix hjemmesiden Zinkfri.dk, og det fejres nu med en markering af de første fire besætninger, der udfasede medicinsk zink i fravænningsfasen.

Danish Agro og Vilomix  har udarbejdet et smågrisekoncept, hvor faglige specialister fra virksomheden foretager en 360-graders gennemgang sammen med teamet og dyrlægen ude i den enkelte besætning.

Ud fra en manual, der blandt andet omhandler foderstrategi, hygiejne, miljø og management udarbejdes en fælles handlingsplan, før der indgås aftale om at afprøve en fravænningsstrategi uden medicinsk zink.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs mere om Zinkfri fravænning

Nu er det slut med anvendelse af veterinær zink i svineproduktionen. Klik her og bliv klædt på til den nye hverdag i svinestalden.

Læs mere her

Læs mere om Fodring af grise

Foder er ikke bare foder - det er en hel videnskab. Bliv inspireret af branchens førende og få viden om den nyeste forskning inden for fodring af grise.

Læs mere her

Læs også