Efter tysk prishop: Danish Crown-notering tager største spring i tre år

- Udviklingen de seneste to uger sender et signal om, at vi vil være i stand til at hæve noteringen kontinuerligt frem mod sommer, siger kommerciel direktør i Danish Crown.

Trenden på det europæiske marked for fersk grisekød er stærkt opadgående priser, og alle aktører i markedet kæmper for at følge med. Det får Danish Crown til at hæve noteringen for slagtesvin med 70 øre. Det er det største spring siden uge 15 i 2019. So-noteringen stiger også med 90 øre. Det fremgår af virksomhedens ugentlige markedsberetning torsdag.

Således får man 10,00 kroner pr. kg som leverandør af slagtesvin til andelsslagteriet. Meldingen kommer efter, at den tyske slagtesvinenotering onsdag steg med 7 cent til 1,92 euro pr. kg (14,30 kroner).

- Det er en bevægelse i markedet uden sidestykke i historien, og derfor skal alle lige finde deres ben at stå på. Der er dog ikke længere indkøbere, der ser det som et midlertidigt stemningsskift. Fokus er nu på at finde sig til rette i den nye virkelighed, hvor priserne flytter sig fra uge til uge, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Stigende efterspørgsel

Efterspørgslen er generelt god, og priserne på skinker og forender er forsat stigende. Bove, nakker og brystflæsk følger med op, og det samme gælder for kamme og bacon.

- Udviklingen de seneste to uger sender et signal om, at vi vil være i stand til at hæve noteringen kontinuerligt frem mod sommer. Vi gør det lige så hurtigt, som vi overhovedet er i stand til, for vi er fuldt ud klar over at afregningen endnu ikke er på et niveau, hvor der er balance mellem omkostninger og indtægter hos vores ejere, siger Kasper Lenbroch.

Til landene udenfor Europa er der et stabilt salg til Japan, mens afsætningen til Kina er på et uændret lavt niveau.

Udsætter 15.000 grise

Ifølge Danish Crown er tilmeldingen til indeværende uge som forventet af lavere karakter, og det betyder, at der udsættes ca. 15.000 grise til uge 13.

- Med den forventede tilmelding til næste uge, vil der være mulighed for at begynde fremrykningen af grise frem mod påske. Det betyder, at der bliver behov for at fremrykke et større antal grise både inden for ugen samt fra uge 14 og 13, skriver de om slagtesituationen.

 

Læs også