Tysk slagtesvinenotering er uændret

Noteringen for slagtesvin i Tyskland er i dag uændret 1,95 euro pr. kg (14,53 kroner). Det oplyser Danske Svineproducenter onsdag.

- Det seneste mere omfattende udbud samt en noget mere behersket efterspørgsel fra slagterierne betyder, at markedssituationen vil være i balance i den nye slagteuge, og priserne på slagtesvin forbliver uændrede, skriver den tyske sammenslutning af ​​husdyr- og kødproducentorganisationer, VEZG, på deres hjemmeside.

Ifølge Danske Svineproducenter går de fleste tyske markedsinteressenter ud fra, at den tyske notering vil stabilisere sig på det nuværende niveau i de kommende uger.

- Stort set er det tyske slagtesvinemarked i balance. Slagtesvineproducenternes leveringsvillighed er steget lidt på det seneste, da større prisstigninger ikke er i sigte for tiden, skriver de i en kommentar om stagneringen i noteringen.

- Desuden mangler der nogle slagtedage i de kommende uger. Skærtorsdag er ikke en helligdag i Tyskland, men det er Langfredag og anden Påskedag. Slagteriernes efterspørgsel er derfor ikke så stor som i de seneste uger, tilføjer de.

Til sammenligning ligger den danske slagtesvinenotering fra Danish Crown på 10,50 kroner pr. kg i denne uge, altså lidt mere end fire kroner under den tyske. Torsdag melder Danish Crown om eventuelle ændringer i noteringen herhjemme for uge 15.

Læs også