Danish Crown hæver noteringen med 20 øre

Noteringen for slagtegrise stiger en smule efter påske. Således har noteringen nu i 13 uger i træk enten stået stille eller steget.

Efter påskedagene skal det europæiske marked for grisekød nu op i tempo igen. Derfor er der bredt fokus på forholdet mellem udbud og efterspørgsel. Det skriver Danish Crown i deres ugentlige markedsberetning torsdag.

Således lander noteringen for slagtegrise på 10,70 kroner pr. kg i uge 17. For søer stiger noteringen med 50 øre til 9,00 kroner pr. kg.

- Alle statistikker og prognoser signalerer faldende slagtninger i Europa over de kommende måneder, alligevel arbejder de fleste aktører i markedet med en helt kort horisont. Det skyldes, at alle kæmper for at få prisstigningerne igennem i de næste led af kæden, og det er en hård kamp, fordi prisstigningerne er så store, som det er tilfældet lige nu, fortæller Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Vil afbøde høje produktionsomkostninger

Priserne på skinker satte sig inden påske, men stiger nu svagt igen. Der er stigende fokus på grill-varer som nakker og mørbrad, og efterspørgslen på forender, bove, kamme og brystflæsk er stabil.

- På grund af påskens helligdage er der lige nu et lidt større udbud af slagteklare grise på tværs af Europa. Det ændrer ikke på vores opgave med at drive priserne op, så vi kommer tættere på en afregning, der matcher de omkostninger, som vores ejere har, siger Kasper Lenbroch.

Til landene udenfor Europa koncentrerer eksporten til Kina, sig om de klassiske Kina-varer, men efterspørgsel fra Japan er stabil.

Udsætter 100.000 grise

Ifølge Danish Crown har tilmeldingen til indeværende uge været som forventet, og det betyder, at der med den slagtekapacitet, som har været til rådighed, som forventet udsættes ca. 100.000 grise til uge 17.

- Med næste uges tilmelding forventes antallet af udsatte grise at blive reduceret til ca. 60.000, eller hvad der svarer til en gennemsnitlig arbejdsdag på Danish Crowns slagterier, skriver slagteriet om slagtesituationen.
 

Læs også