Ingen udbetaling til bonuskontoen i år

Der er stadig svineproducenter, der endnu ikke har afgivet samtykke til at få oprettet en bonuskonto. Ifølge Landbrug & Fødevarer Gris udbetales der dog ikke overskud i år.

Soholdere og slagtegriseproducenter med brug af DanBred genetik har mulighed for at få en bonuskonto, hvorpå der optjenes bonuspoint. Bonuskontoen bruges som fordelingsnøgle, når Landbrug & Fødevarer Sektor for gris (LFG) deler ud af det overskud, som DanBred-genetikken skaber.

Og der er, ifølge Landbrug & Fødevarer Gris, stadig griseproducenter, der endnu ikke har afgivet samtykke til at få oprettet en bonuskonto.

Ingen udbetaling i år

Sektorbestyrelsen for Landbrug & Fødevarer Gris har dog besluttet, at der ikke skal udbetales overskud i indeværende år.

- På grund af den økonomiske situation har Sektorbestyrelsen prioriteret at konsolidere overskuddet og dermed ikke udbetale overskud i indeværende år, udtaler formand Erik Larsen.

For at få del i point for 2021, og dermed at point for 2021 kan indgå i fremtidige udbetalinger, skal der være afgivet samtykkeerklæring inden 26. august 2022. Og det er der som nævnt fortsat producenter, der ikke har afgivet.

Læs også