Deaktiver mykotoksiner – aktiver soens ydeevne

Med et frokostmøde sætter DSM fokus på, hvordan man sikrer et kvalitetsfoder til de højtydende »Formel 1-dyr«, som der står ude i besætningerne.

DSM Nordic inviterer interesserede svineproducenter og deres medarbejdere til frokostmøde på Hotel Severin i Middelfart tirsdag den 11. oktober klokken 12.30-16.00.

- Vi ser dine søer som en slags Formel 1-dyr – ekstremt højtydende og med et stort behov for rent brændstof (foder). Mykotoksiner i foder og/eller halm kan være årsag til, at dine søer/grise ikke producerer i forhold til deres potentiale, lyder det i oplægget til mødet.

På mødet ønsker DSM derfor at belyse, hvordan man ude på staldgangen tidligt kan genkende problemerne, hvor stor risikoen er ved at have mykotoksiner i foderet, og hvad der kan gøres for at afhjælpe eller helt undgå problemerne.

Eftermiddagens program byder på flere forskellige indlæg. Blandt andet vil Mirjam Lechner, projektleder for »FitforPigs« fortælle om udfordringerne med toksiner i svineproduktionen, Simon Skaarup Jensen fra DSM Nordic vil give en analyse af mykotoksin-situationen i Danmark, mens Brian Fisker fra DSM Nordic vil give et indblik i DSM’s løsninger til bekæmpelse af mykotoksiner.

Tilmelding til arrangementet er nødvendigt senest den 4. oktober.

Læs også