Formand ser lyspunkter i Seges’ prisprognose

På trods af en justering i forhold til seneste prognose viser Seges Innovations prisprognose for 2023 lyspunkter for danske producenter af grise og grisekød, mener Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris.

I en kommentar til Seges Innovations nye prisprognose for 2023 siger han:

- Fra et lavt udgangspunkt i 2021 ser vi, at noteringen vil stige i 2023, og det er positivt, selvom jeg også må sige, at jeg havde større forventninger til noteringen, end det vi ser. Samtidig er vi fortsat langt fra de niveauer, vi gerne vil have. Men priskurven bevæger sig i den rigtige retning, og det er trods alt positivt.

Noteringen på grisekød bevæger sig opad i prisprognosen, mens prisen på smågrise fortsætter med at stige. Samtidig forventes faldende energipriser og nogenlunde uændrede foderpriser.

Drevet af efterspørgsel

Ifølge Erik Larsen indikerer det optimisme i markedet.

- Prisen på smågrise stiger markant. Det er især efterspørgsel fra det tyske marked, der driver den udvikling. Det viser mig, at der er optimisme på det europæiske marked, og at europæiske producenter efterspørger smågrise, fordi de tror på, at de kan sælge dem til slagterierne med fortjeneste. Den positive udvikling i Europa kan også være med til at skabe mere positive strømme for danske producenter, siger Erik Larsen.

Læs også