Konsulent om foderkontrakter: - Budskabet om at vente er vigtigt

Det er ikke tid til at købe færdigfoder nu, lyder det fra Velas-konsulent.

- Vi modtager stadig flere henvendelser fra landmænd, der ønsker at indgå længerevarende foderkontrakter på grund af de betydelige prisfald på korn og soja.

Det oplyser konsulent Jonas Breinholt fra Velas i nyhedsbrevet Trynekontakten fra den 17. maj, hvor han gør det klart, at de hos Velas også har bemærket de markante prisfald på Børsen og det fysiske korn og soja, hvor den seneste Wasde-rapport indikerer, at høsten globalt set bliver stor.

Vent!

- Hvorfor gør vi opmærksom på dette? Det skyldes, at budskabet om at VENTE stadig er vigtigt, understreger konsulenten.

Jonas Breinholt begrunder meldingen med, at foderleverandørerne ikke føler sig presset til at tilbyde den bedste pris på nuværende tidspunkt.

- De vil måske forsøge at sælge store mængder foder for at sikre deres egen omsætning og nogle gode tons. Det er vigtigt at være opmærksom på dette og undgå at binde sig til for lange kontrakter med nuværende fald i markedet.

Foderprisen falder

- Der har allerede været store prisfald på foder, og vi ser nu priser, der er 20-25 procent billigere sammenlignet med sidste år, lyder meldingen fra konsulenten, der må siges at være gode nyheder for dig, der skal tegne kontrakt, da det kan resultere i betydelige besparelser.

- Det er dog vigtigt at forblive opmærksom på markedstendenserne og sørge for at udnytte de bedste priser, lyder det fra Jonas Breinholt, der samtidig påpeger, at hvis den nuværende kontrakt er udløbet, skal den forlænges med en ny prisfastsættelse.

Hent tilbud fra flere

Jonas Breinholt peger imidlertid på én ting, som man bør gøre for at sikre sig en god foderhandel, når tiden kommer. Det indebærer at finde 2-3 virksomheder, man gerne vil handle med, og finde de foderblandinger, man foretrækker fra disse virksomheder.

På den måde er man klar til at sammenligne priserne fra de 2-3 virksomheder, når man efterspørger prisen på foder, og dermed træffe den rigtige beslutning.

- Hvis man finder det besværligt at håndtere 2-10 forskellige foderblandinger fra 2-3 virksomheder samt vurdere næringsindhold, råvarer og kvalitet, samt vurdere om det er værd at betale 1-2 kroner mere for en blanding i forhold til en anden, kan man altid kontakte os i Velas Svin, lyder det fra konsulenten.

Læs også