95 procent PRRS-fri besætninger – Hvad så med de sidste?

Når først vi opnår et helt grønt kort i et område, så handler det jo om at bevare den PRRS-negative status i området. Bjarke Lassesen har gode råd til forebyggelsen af ny-udbrud, men gjorde det også klart, at PRRS-positive besætninger i fremtiden er et fokuspunkt.

Svinerådgiver Bjarke Lassesen fra Velas gav i forbindelse med saneringsmødet på Fyn i mandags et indblik i, hvad det er der skal til, for at man fremadrettet holder et område fri for PRRS.

Rådgiveren gjorde det klart, at opmærksomhed på symptomer i besætningen og en tæt dialog med dyrlægen er alfa og omega, ligesom fokus først og fremmest ligger i forebyggelsen. Det vil sige i forhold til, hvad det er for dyr, man indkøber og hvad det er for dyr, der omsættes.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs mere om Danmark saneres for PRRS

En samlet dansk svinebranche er gået sammen om en national plan for at reducere forekomsten af PRRS blandt danske grise. Men hvad er det egentlig, og er det muligt helt at udrydde den smitsomme sygdom?

Læs mere her

Læs også