Tør vækstsæson fører til mere protein i foderkornet
Hvis du påtænker at vente med at lægge foderstrategien, efter landsgennemsnittet kommer i november, så bør du lige tænke dig om en ekstra gang – især i år, mener rådgiver.

Kim Kofoed forklarer, at man uden en kornanalyse nu her efter høst kommer til at fodre i blinde, og det kan gå ud over sundheden i produktionen. Arkivfotos: Camilla Bønløkke
Årets tørke midt i vækstsæsonen giver højst sandsynligt mindre udbytte i kornet. Og det kan have store konsekvenser for proteinindholdet i foderkornet og dermed også for grisene, der kan blive overforsynet med protein.
- Man ser ofte, at der er højere proteinindhold, når udbyttet er lavere end normalt. Jeg har set de første kornanalyser, og der er væsentligt mere protein i kornet, end der normalt er hos disse griseproducenter.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her