Danske noteringer stiger – nedgang i Spanien og Frankrig

De danske svinepriser er for første gang siden slutningen af april steget en smule, mens de er faldet i Spanien og Frankrig, konstaterer Danske Svineproducenter i nyhedsbrev.

Mens de nedadgående tendenser i Spanien og Frankrig fortsætter med et fald på korrigerede 4 cent (cirka 30 øre) i Spanien og 5 cent (38 øre) i Frankrig, er noteringen i Danmark steget med korrigerede 3 cent (19 øre). Det skriver Danske Svineproducenter i nyhedsbrevet Rundt i Europa.

Forklaringen på den danske noteringsstigning er øget efterspørgsel, og at de lave priser i Danmark øger slagteriernes konkurrencekraft på eksportmarkederne.

Danmark er på sidstepladsen i prissammenligningen med en korrigeret notering på 14,05 kroner inklusiv en forventet restbetaling på 1,30 kroner pr. kg.

16,66 kroner i Spanien

Imens har noteringerne i Tyskland, Holland og Belgien stabiliseret sig på et lavere niveau, efter at for eksempel svineproducenterne i Tyskland i forrige uge måtte notere sig et markant prisfald på 10 cent (75 øre).

- På basis af det nye, lavere prisniveau satser slagterierne nu på at kunne øge afsætningen på kødmarkedet, skriver Danske Svineproducenter, der har Interessengemeinschaft der Schweinehalter Norddeutschlands (ISN) som kilde.

På trods af det seneste prisfald ligger Spanien fortsat på førstepladsen i den europæiske prissammenligning med en korrigeret pris på 16,66 kroner ab gård.

Læs også