Markedet for svinekød klar til nye impulser

Svinekødsmarkedet er i balance, og noteringerne stabiliserer sig, konstaterer Danske Svineproducenter i nyhedsbrevet »Rundt i Europa«.

Der er stort set ingen prisskiftende tendenser på det europæiske slagtesvinemarked, og de fleste noteringer er uændrede i en stabil markedssituation, lyder det fra Danske Svineproducenter i nyhedsbrevet »Rundt i Europa«.

- Sammenlignet med den foregående uge har slagtesvinemarkedet i de forskellige EU-lande i stigende grad stabiliseret sig. Udviklingen af den gennemsnitlige slagtevægt viser, at udbud og efterspørgsel er ved at komme i balance, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Ifølge nyhedsbrevet forventer markedsinteressenterne i de kommende uger et faldende udbud samlet set i Europa.

- Med hensyn til kødmarkedet venter markedsdeltagere på tværs af grænserne på prispositive impulser. Ifølge forskellige meldinger er det typiske prispres på kødmarkedet efter jul aftaget.

Fornyet interesse

- Den ledende tyske notering stabiliserede sig på prisniveauet, der var faldet kraftigt i den foregående uge. På det seneste har der været fornyet interesse for at købe yderligere slagtesvinepartier på spotmarkedet. Holland, Spanien, Danmark, Frankrig og Østrig havde også stabile noteringer, fortsætter nyhedsbrevet, som også kan berette, at handelsaktiviteten ifølge forlydender begynder at vende tilbage i hele Europa.

- Den østrigske forening VLV forventer salgsimpulser på kødmarkedet i begyndelsen af februar. Slagteklare grise kan afsættes uden problemer i Østrig for tiden.

Kilden til informationerne i nyhedsbrevet oplyses til at være Interessengemeinschaft der Schweinehalter Norddeutschlands (ISN).

Læs også