bannerPos

App skal lette registreringen af svineflytninger

Flere landmænd er begyndt at bruge Fødevarestyrelsens app »Flytning af svin« til at registrere deres svineflytninger, hvilket ifølge Fødevarestyrelsen skulle gøre registreringen lettere og hurtigere. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
06-09-2019 07:42
Fødevarestyrelsen kører fra september en kontrolkampagne, som skal hjælpe flere landmænd til at få registreret deres svinebesætninger og svineflytninger korrekt i CHR. På kontrollerne vil styrelsen blandt andet informere om appen »Flytning af svin«.

Hvis du køber grise eller flytter dem mellem besætninger, så er det vigtigt, at du registrerer det i det Centrale Husdyrbrugsregister (CHR). For skulle Danmark rammes af afrikansk svinepest eller andre smitsomme sygdomme, så er det afgørende, at myndighederne har et overblik over, hvor grise er opstaldet.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Markedspodcasten - Hvede og det sorte guld

Markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro - og chefredaktør Jacob Lund-Larsen - gør dig klogere på, hvordan du bør agere ude på markedet. I denne uge ser vi en hvedepris, der har brudt i opadgående retning, vi taler selvfølgelig om de stadigt høje svinepriser, rapsen samt om køb af olie.

Økoeksporten faldet med 46 millioner kroner

Økoeksporten er faldet med 46 millioner kroner i 2018, mens importen er steget med 500 millioner kroner. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

De belgiske landmænd er tilfredse med deres individuelle kvælstofregulering

Belgisk landboforeningsformand er overrasket over mængden af efterafgrøder i Danmark.

- Vi lider fortsat under uændrede restriktioner

- Hvorfor skal hele Belgien fortsat være én stor zone, så Kina og andre oversøiske markeder ikke vil købe vores svinekød, spørger svineproducent Paul Cerpentier.

Vinterhvedens lange vækstsæson udnyttes bedst ved tidlig såning

Landskonsulent fremlagde forsøgsresultater i vinterhvede og fremhævede tidlig såning som en vej til højere udbytter.

Så vårbyggen tidligt men vent på et ordentligt såbed

Landskonsulent er imponeret over udbyttestigninger i vårbyg og minder om vigtigheden af at så tidligt i et godt såbed for at få gode, stabile udbytter.
Side 1 af 1716 (34307 artikler)Prev1234567171417151716Next