bannerPos

App skal lette registreringen af svineflytninger

Flere landmænd er begyndt at bruge Fødevarestyrelsens app »Flytning af svin« til at registrere deres svineflytninger, hvilket ifølge Fødevarestyrelsen skulle gøre registreringen lettere og hurtigere. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

Camilla Bønløkke

Fagjournalist
06-09-2019 07:42
Fødevarestyrelsen kører fra september en kontrolkampagne, som skal hjælpe flere landmænd til at få registreret deres svinebesætninger og svineflytninger korrekt i CHR. På kontrollerne vil styrelsen blandt andet informere om appen »Flytning af svin«.

Hvis du køber grise eller flytter dem mellem besætninger, så er det vigtigt, at du registrerer det i det Centrale Husdyrbrugsregister (CHR). For skulle Danmark rammes af afrikansk svinepest eller andre smitsomme sygdomme, så er det afgørende, at myndighederne har et overblik over, hvor grise er opstaldet.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Gem sæsonens fosfortilførsel til foråret

DAP har for alvor fundet vej til landets bedrifter, hvor den kvælstofholdige NP-gødning anvendes flittigt – ikke mindst i forbindelse med den højaktuelle efterårsgødskning af vintersædsmarkerne. Men der er god grund til at anvende DAP med omtanke – ellers kan det mærkes på pengepungen og potentielt set også udbyttet.

Peder Philipp stopper i Danish Crown Beef

Efter næsten tre årtier som bestyrelsesmedlem og over 20 år som formand for Danish Crown Beef har Peder Philipp valgt ikke at genopstille, når der er valg senere på året, oplyser Danish Crown.

Firmaer afholder »drop-in« maskindemonstrationer

Så er der mulighed for at afprøve den nye Fendt Vario 942 eller en Fendt Vario 724 i marken, samt se om Dal-Bo’s TriMax udfører et godt stykke arbejde i stubmarkerne.

Vinterklargøring af græsmarken

God overvintring af græsmarken afhænger både af vinteren og korrekt pleje i efteråret for at sikre en robust mark med potentielt højt udbytte til næste års græshøst.

Forbruget af zink er på rette vej

Seges Svineproduktion har i flere år haft fokus på at minimere forbruget af medicinsk zink med henblik på at finde alternative løsninger senest i 2022, når et forbud træder i kraft.

Fire nye traktorer fra John Deere

John Deere har udviklet fire helt nye traktorer i 6M-serien med højere niveauer af komfort, ydeevne, manøvredygtighed og udsyn.
Side 1 af 1634 (32669 artikler)Prev1234567163216331634Next