bannerPos

Besætninger hædret for fremgang og produktivitet

Teamet fra DynAgro, her repræsenteret ved ejer Martin Lambert og Anna Mathiesen, blev årets vindere af Porcusprisen. Fotos: Camilla Bønløkke

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
14-06-2019 07:10

Porcusgruppen »Fokus 35 Vital« var onsdag samlet til sæsonafslutning i lokalerne på Dalum Landbrugsskole i Odense. Her var ikke mindre end 130 svineproducenter og deres medarbejdere samlet til et stormøde, hvor dagens tema var: »Fravænnede pr. fravænning er vigtigere end nogensinde«.

Årets produktionsresultater blev som altid gennemgået, og de producenter der henholdsvis har opnået størst fremgang i det forgangne år, samt den besætning som aktuelt ligger med den bedste produktivitet, blev hædret.

Porcusprisen går i år til DynAgro v/Martin Lambert og hans team på bedriften i Aabenraa. Besætningen har på et år præsteret en fremgang på 4,7 fravænnede grise pr. årsso og ligger nu på 35,1 fravænnede grise pr. årsso. For præstationen modtager teamet et gavekort på 4.000 kroner til bowling for alle ansatte og ejer.

Anden- og tredjepladsen for besætninger i Fokus 35 Vital-gruppen, der har opnået størst fremgang det seneste år, går til henholdsvis Lone og Henning Nielsen i Vemmelev ved Slagelse med 4,19 flere fravænnede grise pr. årsso og dermed nu en produktivitet på 36,6 fravænnede grise pr. årsso, og til Orla Westphal i Allerup ved Odense med 4,16 flere fravænnede grise pr. årsso og dermed nu en produktivitet på 38,14 fravænnede grise pr. årsso.

Bedste produktivitet

Den besætning, der lige nu har den allerbedste produktivitet, skal naturligvis også hædres.

Prisen her gik, ligesom sidste år, til Mette og Anders Lundsgaard og det øvrige team på Nyenstad i Søllinge ved Ringe. De seneste tre måneder har bedriften haft ikke mindre end 41,00 fravænnede grise pr. årsso.

Læserbrev: Test for rester af alle sprøjtemidler i økologien

Grundstoffer og naturlige midler i den økologisk produktion bør undergå samme strenge godkendelsesprocedure som andre dansk godkendte bekæmpelsesmidler, og man bør også teste for rester i fødevarerne. Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

Der bliver masser af halm i år

Udsigten til en god halmhøst får smilet frem hos formand for foreningen Danske Halmleverandører, Hans Stougaard, der ser halm som et både konkurrence- og miljømæssigt godt alternativ til især flis.

Horsch går nye veje

I dag præsenterer Horsch en række spændende nyheder, blandt andet nye selvkørende sprøjter, jordbehandlingsredskaber, såmaskiner og flere af Horsch-maskinerne er målrettet til det konventionelle landbrug, men fabrikken har i deres mange maskinnyheder stor fokus på organiske landbrug eller hybridlandbrug.

Masser af hø på engene

De ugødede og §3-beskyttede græsarealer ved Tude Å giver masser af godt hø i år.

- Bjærgning af hø på lavbundsjorde er billigere end at lade dem gro til

Michael Andersen på Tøvestensgaarden ved Hejninge nær Slagelse har en god ide, som han gerne vil dele med den nye finansminister Nicolai Vammen. Han kombinerer et højværdiprodukt med miljø- og klimavenlig drift af §3-arealer ved Tude Å.

Majsen er udfordret

Vejret driller majsen, der mange steder er udfordret med uens eller dårlig vækst.

Næringsstofferne er der, men det handler om omfordeling

Næstformanden i brancheforeningen Genanvend Biomasse og projektmanager i Daka Refood, Bjarne Larsen, håber på nogle regelændringer i de statslige støtteordninger, som vil gøre det mere rentabelt at etablere nye biogasanlæg fremover. Især på Sjælland.

Økolog: - Konventionel gylle er et nødvendigt kompromis

Den økologiske landmand Niels Kjær Tvedegaard nord for Randers er selv afhængig af at få tilført gylle fra konventionel husdyrproduktion. En fremtid helt uden konventionel gylle er i teorien mulig, mener han, men det vil have betydning for pris og udbytter. Og så vil der stadig være et problem med hensyn til fosfor og kali.
Side 1 af 1585 (31694 artikler)Prev1234567158315841585Next