bannerPos

Besætninger hædret for fremgang og produktivitet

Teamet fra DynAgro, her repræsenteret ved ejer Martin Lambert og Anna Mathiesen, blev årets vindere af Porcusprisen. Fotos: Camilla Bønløkke

Camilla Bønløkke

Fagjournalist
14-06-2019 07:10

Porcusgruppen »Fokus 35 Vital« var onsdag samlet til sæsonafslutning i lokalerne på Dalum Landbrugsskole i Odense. Her var ikke mindre end 130 svineproducenter og deres medarbejdere samlet til et stormøde, hvor dagens tema var: »Fravænnede pr. fravænning er vigtigere end nogensinde«.

Årets produktionsresultater blev som altid gennemgået, og de producenter der henholdsvis har opnået størst fremgang i det forgangne år, samt den besætning som aktuelt ligger med den bedste produktivitet, blev hædret.

Porcusprisen går i år til DynAgro v/Martin Lambert og hans team på bedriften i Aabenraa. Besætningen har på et år præsteret en fremgang på 4,7 fravænnede grise pr. årsso og ligger nu på 35,1 fravænnede grise pr. årsso. For præstationen modtager teamet et gavekort på 4.000 kroner til bowling for alle ansatte og ejer.

Anden- og tredjepladsen for besætninger i Fokus 35 Vital-gruppen, der har opnået størst fremgang det seneste år, går til henholdsvis Lone og Henning Nielsen i Vemmelev ved Slagelse med 4,19 flere fravænnede grise pr. årsso og dermed nu en produktivitet på 36,6 fravænnede grise pr. årsso, og til Orla Westphal i Allerup ved Odense med 4,16 flere fravænnede grise pr. årsso og dermed nu en produktivitet på 38,14 fravænnede grise pr. årsso.

Bedste produktivitet

Den besætning, der lige nu har den allerbedste produktivitet, skal naturligvis også hædres.

Prisen her gik, ligesom sidste år, til Mette og Anders Lundsgaard og det øvrige team på Nyenstad i Søllinge ved Ringe. De seneste tre måneder har bedriften haft ikke mindre end 41,00 fravænnede grise pr. årsso.

Firmaer afholder »drop-in« maskindemonstrationer

Så er der mulighed for at afprøve den nye Fendt Vario 942 eller en Fendt Vario 724 i marken, samt se om Dal-Bo’s TriMax udfører et godt stykke arbejde i stubmarkerne.

Vinterklargøring af græsmarken

God overvintring af græsmarken afhænger både af vinteren og korrekt pleje i efteråret for at sikre en robust mark med potentielt højt udbytte til næste års græshøst.

Forbruget af zink er på rette vej

Seges Svineproduktion har i flere år haft fokus på at minimere forbruget af medicinsk zink med henblik på at finde alternative løsninger senest i 2022, når et forbud træder i kraft.

Fire nye traktorer fra John Deere

John Deere har udviklet fire helt nye traktorer i 6M-serien med højere niveauer af komfort, ydeevne, manøvredygtighed og udsyn.

Sima i nye klæder

Sima-udstillingen i Paris har ikke alene flyttet dato fra februar til november, men bliver også klædt i nye klæder fra 2020.

Lovende resultater med bæredygtig vandrensning

Virksomheden Envirolyte Technology står bag en naturlig vandrensningsløsning, der angiveligt viser positive resultater indenfor blandt andet tilvækst og fodereffektivitet i svineproduktionen.
Side 1 af 1634 (32666 artikler)Prev1234567163216331634Next