bannerPos

Besætninger hædret for fremgang og produktivitet

Teamet fra DynAgro, her repræsenteret ved ejer Martin Lambert og Anna Mathiesen, blev årets vindere af Porcusprisen. Fotos: Camilla Bønløkke

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
14-06-2019 07:10

Porcusgruppen »Fokus 35 Vital« var onsdag samlet til sæsonafslutning i lokalerne på Dalum Landbrugsskole i Odense. Her var ikke mindre end 130 svineproducenter og deres medarbejdere samlet til et stormøde, hvor dagens tema var: »Fravænnede pr. fravænning er vigtigere end nogensinde«.

Årets produktionsresultater blev som altid gennemgået, og de producenter der henholdsvis har opnået størst fremgang i det forgangne år, samt den besætning som aktuelt ligger med den bedste produktivitet, blev hædret.

Porcusprisen går i år til DynAgro v/Martin Lambert og hans team på bedriften i Aabenraa. Besætningen har på et år præsteret en fremgang på 4,7 fravænnede grise pr. årsso og ligger nu på 35,1 fravænnede grise pr. årsso. For præstationen modtager teamet et gavekort på 4.000 kroner til bowling for alle ansatte og ejer.

Anden- og tredjepladsen for besætninger i Fokus 35 Vital-gruppen, der har opnået størst fremgang det seneste år, går til henholdsvis Lone og Henning Nielsen i Vemmelev ved Slagelse med 4,19 flere fravænnede grise pr. årsso og dermed nu en produktivitet på 36,6 fravænnede grise pr. årsso, og til Orla Westphal i Allerup ved Odense med 4,16 flere fravænnede grise pr. årsso og dermed nu en produktivitet på 38,14 fravænnede grise pr. årsso.

Bedste produktivitet

Den besætning, der lige nu har den allerbedste produktivitet, skal naturligvis også hædres.

Prisen her gik, ligesom sidste år, til Mette og Anders Lundsgaard og det øvrige team på Nyenstad i Søllinge ved Ringe. De seneste tre måneder har bedriften haft ikke mindre end 41,00 fravænnede grise pr. årsso.

Nyt it-samarbejde bliver til Terra Connect

DLG Connect skifter navn, efter Velas er indtrådt i ejerkredsen med købet af 40 procent af aktierne fra DLG. Samtidig flytter medarbejderne ind i Velas’ lokaler i Vissenbjerg.

- Vi vil gøre branchen verdensførende

En ny national klynge indenfor fødevarer og bioressourcer er født. Med tårnhøje ambitioner i bagagen, er klyngen klar til at hjælpe danske virksomheder til vækst.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Erfaringer med par- og gruppevis opstaldning af kalvene

Måske er det kalvestaldens tur til en opdatering. I hvert fald vælger flere og flere at opstalde deres kalve par- eller gruppevis. En jordbrugsteknologstuderende har besøgt en række konventionelle landmænd og hørt deres erfaringer med opstaldningsformen.

Stadig pæn investeringslyst i landbruget

På trods af coronaens konsekvenser er der fortsat lyst til at investere hos landmænd. Sådan lyder det fra to virksomheder i det vestjyske.

Boligejerne får skattelettelser fra 2021 til 2024

De nye boligskatteregler, som skulle træde i kraft i 2021, udskydes nu til 2024. Det betyder, at ejendomsværdiskatten vil falde, og at ejendomsskatten stiger mindre end forventet mellem 2021 og 2024.
Side 1 af 1850 (36994 artikler)Prev1234567184818491850Next