bannerPos

Brug for flere stipladser på Staldbørsen

Henning K. Andersen

13-04-2018 13:33
For to uger siden opfordrede Tican, Danish Crown og Landbrug & Fødevarer Svineproduktion producenter til at oprette ledige staldpladser på Staldbørsen. De første små 10.000 stipladser er lagt på, men i tilfælde af konflikt vil der være brug for mange flere.

Der er endnu ikke opnået forlig mellem parterne i overenskomstforhandlingerne. Strejken er udsat, men forhandlingerne kan bryde sammen, hvilket betyder, at strejken vil indtræde fem dage efter.
 
En konflikt vil i værste fald få betydning for alle danske landmænd med grise. For slagtegriseproducenter kan en konflikt komme til at betyde, at man ikke kan sende sine grise på slagteri, fordi tilsynsteknikerne på slagterierne kan blive udtaget til strejke. De producenter, som eksporterer smågrise, kan blive ramt, hvis der ikke bliver udført eksportkontrol, da grisene dermed ikke må køres ud af landet.

Hvis der udbryder konflikt, vil der blive brug for ekstra stipladser. Derfor er opfordringen fra Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, Tican og Danish Crown at oprette ledige stalde på Staldbørsen, som andre svineproducenter kan få glæde af, hvis det bliver aktuelt.
 
Lige nu er der ni ledige stalde på Staldbørsen med i alt 10.000 stipladser. Ca. 5.000 til smågrise og det samme til slagtegrise. I en konfliktsituation vil der dog kunne være plads til flere grise i disse stalde.
 
- Jeg håber, at flere vil byde ind med ledige stalde hurtigst muligt, så vi kan hjælpe hinanden, hvis det bliver aktuelt, siger Christian Fink Hansen, som er sektordirektør i Seges Svineproduktion og fortsætter:
 
- Jeg ved godt, at mange allerede har overvejelser om ændrede rengørings- og flytteprocedurer samt indretning af lader. Mange vil også lokalt tale med deres naboer om ledige stalde og klare den uden om Staldbørsen. Og det er også helt fint. Det vigtigste er at være forberedt, hvis der udbryder konflikt, men Staldbørsen kan være en hjælp til arbejdet med at udbyde og efterspørge ledige stalde, siger han.

Strejken vil tidligst træde i kraft den 22. april.

Vil have fat i de små landbrug

Alt for mange mindre landbrug er ikke medlemmer af familielandbrug- eller landboforening, mener NF Plus-formand Kurt Jørgensen. Det skal der laves om på.

Økonomimøde: - Gør det bedre, og jagt spild

Under onsdagens økonomimøde for mælkeproducenter blev kvægnøgleresultaterne for 2018 gennemgået. Kvægbrugskonsulenterne opfordrede til, at man går på spildjagt.

Usikkert med målinger i februar

Hos Yara Danmark er kvælstofprognosens lavere tilførsel af kvælstof forventet. Men usikkerheden fra målinger foretaget først i februar til korrekt niveau senere i sæson er stor og appellerer, ifølge chefagronomen, til brug af N-tester.

Bekæmp ukrudt så snart det er muligt

Det lune vejr har allerede sat gang i væksten i afgrøderne og dermed også ukrudtet. Vær klar til bekæmpelse af græsukrudt, når muligheden igen byder sig.

Kvælstofbehov reduceret med 10.000 tons

Kvælstofprognosen for 2019 er offentliggjort og viser, at der i dele af landet er et mindre behov for tilførsel af kvælstof, end kvælstofnormerne foreskriver.

Politi advarer om gps-tyverier fra landbrugsmaskiner

Politiet i Midt- og Vestjylland opfordrer landmænd og maskinstationer til at sikre gps-udstyr. Den seneste måned har man fået flere anmeldelser om tyveri.

Kolbøtter på svinemarkederne

Efter lang tids dødvande er det forventede opsving kommet i gang på svinenoteringerne i ind- og udland. Noteringen i Danmark stiger mandag med 20 øre for konventionelt svinekød, mens noteringen i Tyskland denne uge steg med over 50 øre.

Undgå ECA-vand til rengøring

ECA-vand indeholder ingen vaskeaktive stoffer og bør derfor ikke bruges til rengøring af malkeanlæg eller -tank, lyder det fra Seges.

Miljøministeren klæber til taburetten med valgflæsk

Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) skyder forbi, når han udelukkende giver landbruget skylden for Tolylfluanid og Dichlofluanid i drikkevandet, mener bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1492 (29823 artikler)Prev1234567149014911492Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer