bannerPos

Dansk svineproduktion med i front på effektivitet

Sektordirektør i Seges Svineproduktion, Christian Fink Hansen, glæder sig over den høje produktivitet hos danske svineproducenter.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
22-10-2019 11:10
Danmark fravænner tre grise mere per årsso end nærmeste konkurrent. Samtidig har dansk svineproduktion EU’s laveste produktionsomkostninger pr. kilo svinekød, viser ny rapport.

Danske svineproducenter er langt bedre end de fleste af vores nærmeste konkurrenter, når det gælder effektivitet og produktionsomkostninger. Det skriver Seges Svineproduktion i en meddelelse.

Den nyeste rapport fra InterPig viser nemlig, at danske svineproducenter i 2018 fravænnede tre grise mere per årsso end Holland, som er nærmeste konkurrent.

I Danmark blev der i 2018 fravænnet 33,6 grise per årsso i gennemsnit. Til sammenligning ligger de andre lande, som offentliggør tal til InterPig, på mellem 24,7 og 30,6 fravænnede grise per årsso.

- Det her er helt afgørende for, at vi kan være konkurrencedygtige på trods af, at det er dyrt at producere grise i Danmark. Det er noget af det, der gør danske svineproducenter til nogle af verdens bedste, siger Christian Fink Hansen, sektordirektør i Seges Svineproduktion.

Han glæder sig derfor over de nye tal fra InterPig som viser, at Danmark er i front.

Lave produktionsomkostninger 
Et højt antal fravænnede grise per årsso smitter selvsagt også af på den samlede produktionsomkostning.
Men også konstant nytænkning og innovation af dansk svineproduktion gør, at branchen kan være effektive. Faktisk viser InterPig 2018, at Danmark har Europas laveste produkti-onsomkostninger per kilo grisekød.

- Det glæder mig at se, at vi med innovationsarbejdet i SEGES Svineproduktion og avlsfremgang har formået at ligge i front i forhold til vores konkurrenter. Og det tror jeg på, at vi kan blive ved med. Det viser danske svineproducenter gang på gang, siger Christian Fink Hansen.

Tiltrængt løft i noteringen
Danmark ligger altså i front flere steder, når det kommer til effektivitet og ifølge formanden for L&F Svineproduktion, Erik Larsen, er det væsentligt nemmere at glæde sig over de nye opgørelser fra 2018, når man kender noteringens udvikling siden da.

- Tallene viser jo, at der heller ikke sidste år var en klar sammenhæng mellem produktivitet og kvalitet på den ene side og afregningspriser på den anden side. Vi har været bagud, og det har været skuffende. Heldigvis ser vi nu den højeste notering i 18 år, og vi har tilmed overhalet Tyskland, siger formanden.

Torsdag meddelte Danish Crown, at noteringen for første gang siden 2001 ramte 12,80 kr. 

- Der er tiltrængt efter rædselsåret sidste år, afslutter Erik Larsen.

Dimittend fra JU Århus vinder Årets Agrarøkonompris

”Fremtidens landbrug” er titlen på Jeppe Lykkegaard Christensens afslutningsopgave på Agrarøkonomstudiet, som han nu har vundet ”Årets Agrarøkonompris” med.

Vegetarer og landmænd skal i kødet på hinanden

Fremtidens landbrugsproduktion er til debat på Grindsted Landbrugsskole, når vegetarer og landmænd mødes.

Kyllingeproducent kan bygge større huse ved hjælp af god ventilation

Det er ikke et problem at ventilere et bredt og langt hønsehus, selvom det længe har været opfattelsen blandt mange. Det er kyllingeproducent Kjeld Andersen et godt eksempel på. Han bruger blandt andet selvrensende vekselvarmere i Skandinaviens største kyllingehus, der holder strøelsen og luften tør.

Nord-West-noteringen stiger igen-igen

Som ventet steg Nord-West-noteringen med en euro til 61 euro denne mandag. Det forventes, at den stiger til 63 euro i næste uge.

DLG får ny vicekoncerndirektør

Brian K. Mathiesen er DLG's nye vicekoncerndirektør for Group Finance & Accounting. Han tiltræder den 1. januar, og bliver en del af DLG's Group Management med ansvar for koncernens regnskabs- og controllingfunktion, skatteområdet og bogholderiet for koncernens danske selskaber.

JCB sætter ny verdensrekord med Fastrac Two-traktoren

JCB's Fastrac Two-traktor kan køre over 217 kilometer i timen i gennemsnit, hvilket gør det til verdens hurtigste traktor.
Side 1 af 1696 (33914 artikler)Prev1234567169416951696Next