bannerPos

Bureaukratihjælp: Dokumentér halebid via ny gratis app

Halekuperer du dine grise, skal du skriftligt dokumentere behovet i din besætning. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
12-06-2019 08:44
Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Tiltaget får umiddelbart advarselslamperne om yderligere skrivebordsarbejde og bureaukrati til at blinke, men Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindeligt simpel.

- Der er 150 millioner grise i EU, der transporteres rundt fra leverandør til modtager, og er grisene halekuperet, skal behovet skriftligt kunne dokumenteres. Derfor har vi udviklet denne »Porcus App«, der gratis kan downloades af alle producenter i EU, der måtte have behov, forklarer Kristian Viekilde, svinedyrlæge og medejer af Porcus.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.
Side 1 af 1573 (31449 artikler)Prev1234567157115721573Next