bannerPos

Fasthold fokus på foderkvaliteten

- Foderet er den største omkostning i svineproduktionen. Ikke mindst hvis kvaliteten svigter. Her vil vedholdende fokus altid være givet godt ud, lyder det fra salgskonsulent hos Nutrimin, Torben Poulsen, der påpeger, at man som hjemmeblander er sin egen kvalitetsansvarlig. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
11-02-2020 08:30

Fasthold fokus på foderkvalitetenIfølge Nutrimin, betaler det sig altid at holde fast i de gode rutiner i foderladen. I deres seneste nyhedsbrev kommer de med gode råd til kvalitetssikring.

I gunstige økonomiske tider er det ekstra givtigt at holde fokus på tiltag, som sikrer stabil høj produktivitet. Der er for eksempel ekstra god grund til at »stramme op« på de tiltag, som sikrer en stabil høj foderkvalitet.

Det meddeler Nutrimin i deres seneste nyhedsbrev.

- Selv om bytteforholdet mellem foder og flæsk lige nu er fordelagtigt, er faktum stadig, at foderet er den største omkostning i svineproduktionen. Ikke mindst hvis kvaliteten svigter. Her vil vedholdende fokus altid være givet godt ud, lyder det fra salgskonsulent hos Nutrimin, Torben Poulsen, der påpeger, at man som hjemmeblander er sin egen kvalitetsansvarlig.

Silokontrol, analyser af næringsstofindholdet i råvarer og færdigfoder, analyser for toksiner i kornet, sikring af rengøringsrutiner hele vejen rundt fra råvareindtag til råvaresiloer, for- og færdigvaresiloer, valle- og fedttanke, planlægning af vedligehold på slagle- og skivemølle, herunder kontrol af formalingsgrad, er en række af de områder, som hjemmeblanderen, ifølge Nutrimin, bør have fokus på.

- Det hele skal prioriteres. Også ved indkøb og modtagelse af råvarer. Er kvaliteten af de indkøbte råvarer, herunder også korn, sojaskrå og sojakoncentrater som forventet? Ser varen ud, som den skal og lugter den, som den skal? Lugter smågrisekoncentratet som det plejer? Ligner mineralet til søerne og slagtesvinene det, I sidst fik leveret? Som hjemmeblander er du din egen kvalitetsansvarlig, lyder det fra salgskonsulenten, der også opfordrer til, at der altid fodres med frisk produceret foder for at opnå en vedvarende høj foderoptagelse.

cab

Fortsat uændret svinenotering

Danish Crown fastholder en svinenotering på 10,50 kroner i næste uge. Friland sænker økotillægget med 75 øre. Udsigt til flere udsatte svin.

Hvedeudbytte på godt ti tons i det midtjyske

På Gesinggaard nær Herskind vest for Aarhus regner de med, at høsten er i hus fredag aften og efterafgrøderne sået i løbet af weekenden. - Vi er godt med, lyder det med tilfredshed fra landmand Steen Nørgård, der midt i tilfredsheden gerne slår et slag for, at reglerne om slåning af brak ændres.

Fodringsdag holder fagfolk opdateret om de seneste fodringstendenser

Magneter, mineraler, »klima-midlet« 3NOP og non-GM-afgrøder er blandt emnerne på Fodringsdag 2020, der afvikles 9. september i Herning.

Dobbelt så meget nedbør i Midt- og Vestjylland som på Vestsjælland i vækstsæsonen

Store regionale forskelle på vejret i vækstsæsonen vil præge årets høstudbytter, vurderer Danish Agro på baggrund af data fra over 1.000 vejrstationer. De midtjyske landmænds marker har haft lavest temperatur og færrest solskinstimer.

Väderstad flytter til Fyn

Maskinproducent flytter fra Sjælland til Fyn i denne måned.

Udenlandske ansatte får lettere adgang til coronatests

Det er nu muligt for indrejsende arbejdskraft uden bopæl i Danmark at blive testet for Covid-19, selvom de ikke har symptomer.

Foderstyrke og fokus på rygspæktykkelse ved løbning

Polte skal ved løbning være 230 til 240 dage gamle, de skal veje 145 til 160 kg og have 14 til 15 mm rygspæktykkelse. Endelig skal de løbes i anden brunst, anbefaler Nutrimin.
Side 1 af 1895 (37893 artikler)Prev1234567189318941895Next