Fasthold fokus på foderkvaliteten

Fasthold fokus på foderkvalitetenIfølge Nutrimin, betaler det sig altid at holde fast i de gode rutiner i foderladen. I deres seneste nyhedsbrev kommer de med gode råd til kvalitetssikring.

I gunstige økonomiske tider er det ekstra givtigt at holde fokus på tiltag, som sikrer stabil høj produktivitet. Der er for eksempel ekstra god grund til at »stramme op« på de tiltag, som sikrer en stabil høj foderkvalitet.

Det meddeler Nutrimin i deres seneste nyhedsbrev.

- Selv om bytteforholdet mellem foder og flæsk lige nu er fordelagtigt, er faktum stadig, at foderet er den største omkostning i svineproduktionen. Ikke mindst hvis kvaliteten svigter. Her vil vedholdende fokus altid være givet godt ud, lyder det fra salgskonsulent hos Nutrimin, Torben Poulsen, der påpeger, at man som hjemmeblander er sin egen kvalitetsansvarlig.

Silokontrol, analyser af næringsstofindholdet i råvarer og færdigfoder, analyser for toksiner i kornet, sikring af rengøringsrutiner hele vejen rundt fra råvareindtag til råvaresiloer, for- og færdigvaresiloer, valle- og fedttanke, planlægning af vedligehold på slagle- og skivemølle, herunder kontrol af formalingsgrad, er en række af de områder, som hjemmeblanderen, ifølge Nutrimin, bør have fokus på.

- Det hele skal prioriteres. Også ved indkøb og modtagelse af råvarer. Er kvaliteten af de indkøbte råvarer, herunder også korn, sojaskrå og sojakoncentrater som forventet? Ser varen ud, som den skal og lugter den, som den skal? Lugter smågrisekoncentratet som det plejer? Ligner mineralet til søerne og slagtesvinene det, I sidst fik leveret? Som hjemmeblander er du din egen kvalitetsansvarlig, lyder det fra salgskonsulenten, der også opfordrer til, at der altid fodres med frisk produceret foder for at opnå en vedvarende høj foderoptagelse.

cab

Læs også