bannerPos

Fokus på foderoptimering ved mindste fravænningsgrise gavner bundlinjen

11-05-2019 09:54

I 2008 blev der herhjemme fravænnet 27,2 grise pr. årsso, der havde en fravænningsvægt på 7,4 kg. I 2017 blev der fravænnet 33,3 grise pr. årsso med en fravænningsvægt på 6,5 kg. I fremtiden bliver det endnu vigtigere at få startet de små grise godt op efter fravænning.

Af Louise Søndergaard Lundstad og Esben Marcussen, Vilomix Denmark A/S

Det er selvsagt, at en stabil og god produktivitet er grobunden for en tilfredsstillende bundlinje. Derfor bør det altid tilstræbes at optimere på de nøgletal, der falder lidt ud, og dermed opnå en forbedret effektivitet og økonomi.

Eksempler på nøgletal, der har stor betydning for økonomien, er fravænnede grise pr. årsso, dødelig

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Goodvalleys indtjening tager syvmileskridt

Goodvalley, der driver svineproduktion på 34 farme i Polen, Ukraine og Rusland, fik et kæmpe løft i omsætning og indtjening i første kvartal.

- Der er mange ting, man skulle have gjort om set i bakspejlet

Den unge, ekspansive landmand Morten Svendsen er gået konkurs med sin blandede kvæg- og svinebedrift og 1.500 hektar delvist forpagtet planteavl. Et tørt 2018 og lave svinepriser var med til at gøre udslaget, fortæller han til Effektivt Landbrug.

Nyt it-samarbejde bliver til Terra Connect

DLG Connect skifter navn, efter Velas er indtrådt i ejerkredsen med købet af 40 procent af aktierne fra DLG. Samtidig flytter medarbejderne ind i Velas’ lokaler i Vissenbjerg.

- Vi vil gøre branchen verdensførende

En ny national klynge indenfor fødevarer og bioressourcer er født. Med tårnhøje ambitioner i bagagen, er klyngen klar til at hjælpe danske virksomheder til vækst.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Erfaringer med par- og gruppevis opstaldning af kalvene

Måske er det kalvestaldens tur til en opdatering. I hvert fald vælger flere og flere at opstalde deres kalve par- eller gruppevis. En jordbrugsteknologstuderende har besøgt en række konventionelle landmænd og hørt deres erfaringer med opstaldningsformen.
Side 1 af 1850 (36997 artikler)Prev1234567184818491850Next