Gærkultur som problemknuser på Gl. Refning
Levucell SB har siden 2008 med god effekt været blandet i so-foderet på Gl. Refning i Sørvad. I efteråret 2017 erfarer teamet i soholdet imidlertid, at en forhøjet dosering af gærkulturen kan løse yderligere problemer i besætningen.

- Vi lever af at sælge 7 kilos grise, så vi er afhængige af, at de skal være pæne, lyder det fra svineproducent Mette Bjerre, Gl. Refning i Sørvad, der her ses med en tre uger gammel pattegris i favnen. Fotos: Camilla Bønløkke
- Her har vi ikke så mange livliner. Så hvis Levucell SB kan gøre det nemmere for mig, så er det, det vi gør, understreger svineproducent Mette Bjerre på gangen i farestalden på Gl. Refning i Sørvad i Vestjylland.
Med antallet af livliner hentyder hun til, at der er tale om en produktion af 7 kilos grise, og det betyder, at det skal være ensartede kvalitetsgrise, der ligger klar til salg direkte fra soen 30 dage efter faring.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her