bannerPos

L&F ønsker praksis for logbøger ændret

L&F vil lægge pres på Miljø- og Fødevareministeriet, for at de nye regler for administration af logbøger i forbindelse med eksport af grise bliver ændret.

Redaktionen

31-08-2019 07:08
Nye regler for administration af logbøger i forbindelse med eksport af grise giver problemer. Landbrug & Fødevarer opfordrer endnu engang til at se nærmere på reglerne.

1. juli indførte Fødevarestyrelsen en ny praksis for administration af logbøger. Dette betyder, at der ikke længere kan rettes i en logbog de sidste 48 timer før afgang til eksport fra besætning eller samlestald. Denne nye praksis giver store problemer og forsinkelse af transporter.

- L&F har flere gange gjort Fødevarestyrelsen opmærksom på, at den ændrede praksis ville give store udfordringer for eksporten af smågrise, hvor helt lavpraktiske udfordringer eller menneskelige fejl vil føre til afvisninger af logbøger. Vi så de første udfordringer allerede få dage efter de nye regler trådte i kraft – og det vil kun fortsætte, siger Christian Fink Hansen, sektordirektør i Seges Svineproduktion.

Det er uacceptabelt at simple fejl eller mindre ændringer i logbogen skal forsinke eksporten. Derfor tog Landbrug & Fødevarer allerede i starten af juli kontakt til Miljø- og Fødevareministeriet for at gøre opmærksom på de store problemer, beslutningen har affødt.

Utilfreds

- Senest i august har vi endnu engang gjort opmærksom på problemerne, det giver, da vi havde første møde med Fødevareministeren. Vi må konkludere, at vi har mødt megen lidt vilje fra Miljø- og Fødevareministeriet til ændringer i Fødevarestyrelsens nye praksis, lyder det fra Christian Fink Hansen.

Derfor er der endnu ikke en tilfredsstillende løsning lige rundt om hjørnet. Der er dog udtrykt vilje til at se på en model, hvor der enten kan tilkøbes en hurtig godkendelse af ændringer i logbogen eller en indladningskontrol, så eksporten kan gennemføres, uden at det fører til forsinkelser, og vi fortsætter med at lægge massivt pres på Ministeriet for en sådan løsning.

cab

Lille ko har mange store fordele

Selvom jerseykoen er en lille ko, er den stor rundt omkring i verden. Og hvis det står til Dansk Jersey bliver den, grundet sine resultater, endnu større de kommende år.

L&F beder minister om alternativer til efterafgrøder

I et brev til fødevareminister Mogens Jensen (S) beder Landbrug & Fødevarer om flere virkemidler til at opfylde miljøkravene.

Sprøjtning af pløjefri vinterraps i efteråret

Især sent såede og pløjefri vinterrapsmarker skal hjælpes bedst muligt mod rapsjordlopper og spildkorn, lyder det fra FRDK.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.
Side 1 af 1632 (32632 artikler)Prev1234567163016311632Next