bannerPos

L&F ønsker praksis for logbøger ændret

L&F vil lægge pres på Miljø- og Fødevareministeriet, for at de nye regler for administration af logbøger i forbindelse med eksport af grise bliver ændret.
31-08-2019 07:08

Nye regler for administration af logbøger i forbindelse med eksport af grise giver problemer. Landbrug & Fødevarer opfordrer endnu engang til at se nærmere på reglerne.

1. juli indførte Fødevarestyrelsen en ny praksis for administration af logbøger. Dette betyder, at der ikke længere kan rettes i en logbog de sidste 48 timer før afgang til eksport fra besætning eller samlestald. Denne nye praksis giver store problemer og forsinkelse af transporter.

- L&F har flere gange gjort Fødevarestyrelsen opmærksom på, at den ændrede praksis ville give store udfordringer for eksporten af smågrise, hvor helt lavpraktiske udfordringer eller menneskelige fejl vil føre til afvisninger af logbøger. Vi så de første udfordringer allerede få dage efter de nye regler trådte i kraft – og det vil kun fortsætte, siger Christian Fink Hansen, sektordirektør i Seges Svineproduktion.

Det er uacceptabelt at simple fejl eller mindre ændringer i logbogen skal forsinke eksporten. Derfor tog Landbrug & Fødevarer allerede i starten af juli kontakt til Miljø- og Fødevareministeriet for at gøre opmærksom på de store problemer, beslutningen har affødt.

Utilfreds

- Senest i august har vi endnu engang gjort opmærksom på problemerne, det giver, da vi havde første møde med Fødevareministeren. Vi må konkludere, at vi har mødt megen lidt vilje fra Miljø- og Fødevareministeriet til ændringer i Fødevarestyrelsens nye praksis, lyder det fra Christian Fink Hansen.

Derfor er der endnu ikke en tilfredsstillende løsning lige rundt om hjørnet. Der er dog udtrykt vilje til at se på en model, hvor der enten kan tilkøbes en hurtig godkendelse af ændringer i logbogen eller en indladningskontrol, så eksporten kan gennemføres, uden at det fører til forsinkelser, og vi fortsætter med at lægge massivt pres på Ministeriet for en sådan løsning.

cab

Fortsat uændret svinenotering

Danish Crown fastholder en svinenotering på 10,50 kroner i næste uge. Friland sænker økotillægget med 75 øre. Udsigt til flere udsatte svin.

Hvedeudbytte på godt ti tons i det midtjyske

På Gesinggaard nær Herskind vest for Aarhus regner de med, at høsten er i hus fredag aften og efterafgrøderne sået i løbet af weekenden. - Vi er godt med, lyder det med tilfredshed fra landmand Steen Nørgård, der midt i tilfredsheden gerne slår et slag for, at reglerne om slåning af brak ændres.

Fodringsdag holder fagfolk opdateret om de seneste fodringstendenser

Magneter, mineraler, »klima-midlet« 3NOP og non-GM-afgrøder er blandt emnerne på Fodringsdag 2020, der afvikles 9. september i Herning.

Dobbelt så meget nedbør i Midt- og Vestjylland som på Vestsjælland i vækstsæsonen

Store regionale forskelle på vejret i vækstsæsonen vil præge årets høstudbytter, vurderer Danish Agro på baggrund af data fra over 1.000 vejrstationer. De midtjyske landmænds marker har haft lavest temperatur og færrest solskinstimer.

Väderstad flytter til Fyn

Maskinproducent flytter fra Sjælland til Fyn i denne måned.

Udenlandske ansatte får lettere adgang til coronatests

Det er nu muligt for indrejsende arbejdskraft uden bopæl i Danmark at blive testet for Covid-19, selvom de ikke har symptomer.

Foderstyrke og fokus på rygspæktykkelse ved løbning

Polte skal ved løbning være 230 til 240 dage gamle, de skal veje 145 til 160 kg og have 14 til 15 mm rygspæktykkelse. Endelig skal de løbes i anden brunst, anbefaler Nutrimin.
Side 1 af 1895 (37893 artikler)Prev1234567189318941895Next