bannerPos

L&F ønsker praksis for logbøger ændret

L&F vil lægge pres på Miljø- og Fødevareministeriet, for at de nye regler for administration af logbøger i forbindelse med eksport af grise bliver ændret.
Nye regler for administration af logbøger i forbindelse med eksport af grise giver problemer. Landbrug & Fødevarer opfordrer endnu engang til at se nærmere på reglerne.

1. juli indførte Fødevarestyrelsen en ny praksis for administration af logbøger. Dette betyder, at der ikke længere kan rettes i en logbog de sidste 48 timer før afgang til eksport fra besætning eller samlestald. Denne nye praksis giver store problemer og forsinkelse af transporter.

- L&F har flere gange gjort Fødevarestyrelsen opmærksom på, at den ændrede praksis ville give store udfordringer for eksporten af smågrise, hvor helt lavpraktiske udfordringer eller menneskelige fejl vil føre til afvisninger af logbøger. Vi så de første udfordringer allerede få dage efter de nye regler trådte i kraft – og det vil kun fortsætte, siger Christian Fink Hansen, sektordirektør i Seges Svineproduktion.

Det er uacceptabelt at simple fejl eller mindre ændringer i logbogen skal forsinke eksporten. Derfor tog Landbrug & Fødevarer allerede i starten af juli kontakt til Miljø- og Fødevareministeriet for at gøre opmærksom på de store problemer, beslutningen har affødt.

Utilfreds

- Senest i august har vi endnu engang gjort opmærksom på problemerne, det giver, da vi havde første møde med Fødevareministeren. Vi må konkludere, at vi har mødt megen lidt vilje fra Miljø- og Fødevareministeriet til ændringer i Fødevarestyrelsens nye praksis, lyder det fra Christian Fink Hansen.

Derfor er der endnu ikke en tilfredsstillende løsning lige rundt om hjørnet. Der er dog udtrykt vilje til at se på en model, hvor der enten kan tilkøbes en hurtig godkendelse af ændringer i logbogen eller en indladningskontrol, så eksporten kan gennemføres, uden at det fører til forsinkelser, og vi fortsætter med at lægge massivt pres på Ministeriet for en sådan løsning.

cab

CNH-chefer sender klima-stikpille til branchekolleger

New Holland lancerer en metan-drevet T6-model. Den reducerer partikelforurening og sparer kloden for CO2-udledning. Også landmanden sparer, lover producenten.

Foderet er i fokus på Fenstengaard

Holdningen er klar hos Fenstengaard Opformering. Det kræver kvalitetsfoder at sikre avlsdyr af topkvalitet. Derfor går familien Kreutzfeldt ikke på kompromis i råvarevalg og optimeringer.

Globale producenter dikterer strukturen

Alle europæiske maskinhandlere oplever konsekvenserne af de store producenters globale strategier for salgsleddet. - Branchen tilpasser sig og bevarer overraskende nok samme antal udsalgssteder, lyder det fra branchedirektør.

Helms viser McHale frem

Jakob Helms fra Helms TMT Centret viser gode nyheder frem fra McHale på dette års Agritechnica

Strukturskader kan undgås

Adfærd i marken og kørsel på især våd jord skal ændres, hvis ikke jordens frugtbarhed og vandledningsevne skal forringes yderligere.

L&F forsøger sig med et nyt løsningsforslag

L&F-formand, Martin Merrild, foreslår rentefrie lån til at lette på tabet.

Nyvalgte fra rød og blå så på grøn biodiesel

De to nyvalgte folketingsmedlemmer, Mona Juul (C) og Malte Larsen (S) fik ny, grøn og bæredygtig inspiration med hjem, da de sammen med administrerende L&F-direktør Anne Arhnung i går lagde vejen forbi Dakas biodieselsfabrik EcoMotion i Løsning nær Hedensted.

Miljøkrav fra oven skaber god innovation

Allan Helms fra Helms TMT Centret mener, at miljøkrav er med til at skabe god innovation. Og som manager for Schäffer forklarer han, at maskinfabrikanten er helt i top med at skabe gode og bæredygtige løsninger.

På med solbrillen hos Valtra

Smartfarming er det nye sort hos Valtra ved Agritechnica. Og Arne Spejlborg guider igennem de smarte nye tiltag.

Prognose: Kina vil importere endnu mere svinekød

Der er ikke udsigt til, at den kinesiske appetit på udenlandsk svinekød bliver mindre efter nytår. Tværtimod, hvis man skal tro en prognose fra den hollandske storbank, Rabobank.
Side 1 af 1688 (33755 artikler)Prev1234567168616871688Next