bannerPos

Svinenoter: Minimumstillæg er ude af UK-kontrakter

04-09-2019 10:38

Danish Crowns bestyrelse har godkendt en justering af den nuværende kontrakt på UK-grise, som opdaterer konceptet, så det i højere grad er klar til fremtiden på det britiske marked. Det betyder, at der fremadrettet ikke længere vil være et minimumstillæg skrevet ind i kontrakten.

- Den øgede usikkerhed omkring det britiske marked giver anledning til at justere på formuleringerne i afregningsreglerne for UK-grise. Derfor vil der i den nye kontrakt ikke længere fremgå et minimumstillæg. Tillægget vil fortsat fremgå af Danish Crowns hjemmeside, og det kan justeres med en måneds varsel, siger Asger Krogsgaard, der er næstformand i Danish Crowns bestyrelse.

- Det betyder ikke, at tillægget står foran en nedjustering, men da ingen kan sige, hvilken effekt Brexit vil få for det engelske marked, er vi nødt til at forberede os på alle scenarier.

Samtidig skal der kigges på Englandsgrise Standarden, da kunderne til konceptet stiller krav til produktionen.

- Kunderne til Danish Crowns koncepter udvikler sig hele tiden, og derfor skal vi udvikle os sammen med dem. England er fortsat et strategisk vigtigt marked for Danish Crown med store kunder som Tesco, Asda, osv. Kunderne kontrollerer os løbende, og nye kundekrav betyder, at vi er ved at lave mindre tilrettelser af Englandsgrise Standarden, som vi forventer at have klar sidst på året, siger Asger Krogsgaard.

Analyse af hjemmeblandet foder får dine smågrise til at gro

- Årets høst bliver markant anderledes end sidste år. Derfor er det en helt ny verden igen for jeres grise, lyder det fra svineavlskonsulent hos LMO, Jonas Bøge Breinholt, i den seneste udgave af nyhedsbrevet »Trynekontakten«.

- Vi har på det sidste lavet mange analyser af færdigt foder, og disse prøver viser, at der nemt kan være 1-1,5 procent i forskel på råprotein-procent i forhold til recepten, normalt højere. Det betyder, at hvis du forventer at fodre dine smågrise med en skåneblanding, så får de i stedet en blanding tæt på normsættet.

Rådet fra LMO til hjemmeblandere er derfor, at der skal udtages foderprøver af det færdige foder (især die- og smågriseblandinger). Prøverne afleveres hos et foderstoffirma, der kan foretage analyse på færdigfoder. Analysen kan hurtigt fortælle, om det ønskede proteinindhold er i blandingen, og om træstofindholdet er så afvigende, at der er tvivl om FE-indholdet.

- Hvis der er 0,5-1 procent afvigelse i råproteinprocent, er det vigtigt, at I tager handling på det. Enten ved at få lavet en foderlade-gennemgang, så vi kan finde fejlen, eller rette recepten, lyder anbefalingen fra Jonas Bøge Breinholt.

Øg slutfoderstyrken og øg slagtevægten

Med det gunstige bytteforhold mellem foder og svinekød, som er i øjeblikket, gælder det om at lave grisene så tunge, som muligt indenfor miljøgodkendelsens rammer.

Ifølge konsulenterne hos SvineRådgivningen så ligger den optimale slagtevægt over 90 kilo, uanset om man leverer til Danish Crown eller Tican, og for at opnå dette skal tilvæksten være så høj som mulig.

- I stalde med vådfoder arbejdes først og fremmest med at øge fodertildelingen i starten af vækstperioden, men også slutfoderstyrken skal øges, så grisene ikke vokser unødig langsomt sidst i vækstperioden, lyder anbefalingen i det seneste SvineNyt.

Ifølge konsulenterne, så skal slutfoderstyrken i øjeblikket øges til 3,20 FE/dag. Det vil tage toppen af kødprocenten, men foderforbruget vil kun øges marginalt. Den omkostning er dog meget lille i forhold til gevinsten ved at øge slagtevægten.

Årsmøde med markvandring og et kig i kemiskabet

Med respekt for og under hensyntagen til Corona-situationen blev årsmødet i Deltidsudvalget under Landboforeningen Limfjord flyttet ud, og blev afholdt i maskinhuset hos udvalgsmedlem Povl Lund i Lødderup på Mors med gode indlæg og god spørgelyst og debat.

Økologien blomstrer, og væksten fortsætter

Fremtiden ser lys ud for produktion og forbrug af dansk økologi, og samtidig kommer der for alvor skub i eksporten de kommende år. Det viser en ny prognose fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af virksomhedernes forventning til økologimarkedet frem mod 2025.

Semler Agro klar med nyt banebrydende udlejningskoncept

Som de første i Danmark tilbyder Semler Agro sæsonleje af nye landbrugsmaskiner på halvårsbasis. Det nye udlejningskoncept skal hjælpe de danske landmænd med at levere bedst muligt i takt med markedets omskiftelige behov og i perioder med spidsbelastning.

Rotation i ejerkredsen hos Brdr. Holst Sørensen

Pr. 1 juli trådte Christian Petersen ind i ejerkredsen af virksomheden Brdr. Holst Sørensen A/S i Obbekær.

Tysk lovgivning kan ramme dansk eksport

Tyskland har fredag vedtaget en række forslag til nye lovkrav for sohold. Seges Svineproduktion og Landbrug & Fødevarer meddeler, at de nye regler forventes at få betydning for danske soholdere.

- Vi får fjernet vores værdier uden kompensation

Langelandsk mælkeproducent ramt af urimelig lovgivning med ammoniakkrav ved modernisering af bedriften.

Mobil melfabrik rykker ud til økologiske landmænd

Økologiske landmænd kan nu løfte værdien af deres korn ved at få malet deres eget korn til mel ude på gårdene og pakket i poser til videresalg.

Uændret notering for Nord-West

I dag er Nord-West noteringen fortsat uændret, men den vil sandsynligvis falde med 6 euro (45 kr.) i næste uge. Den største udfordring er fortsat den midlertidige lukning af Tönnies-slagteriet i Rheda-Wiedenbrück, som lige blev forlænget med yderligere to uger til den 17. juni. Det er imidlertid usikkert, om der kommer yderligere udsættelser, og når slagteriet må åbne igen, så vil det sandsynligvis ikke være hele slagteriet, men kun dele af slagteriet i første omgang.

Mekanisk alternativ kan løse kartoffeludfordringer

Mekaniske kartoffelaftoppere fra hollandske Baselier kan klare den udfordring, som kartoffelavlere har, efter udfasningen af Reglone til nedvisning.

Ny såteknik fra Horsch

Der er nyt liftophængt såteknik på vej fra Horsch i 6 meters arbejdsbredde. De nye såmaskiner findes i to versioner, Taro 6 SL og 6 HD og er begge ”rene” såmaskiner uden nogen form for jordbearbejdning indbygget. Begge Taro enheder skal typisk kombineres med en Horsch Partner FT fronttank 4.
Side 1 af 1872 (37427 artikler)Prev1234567187018711872Next