bannerPos

Nord-West-notering: Ingen grund til panik

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
05-08-2019 10:51
Nord-West noteringen er i dag uændret 56,00 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 36,80 euro.

Der er ingen grund til panik. Selvom smågrisenoteringerne er faldet markant i de seneste uger, er der ingen grund til at blive nervøs som smågriseproducent. Det skriver Danske Svineproducenter i en markedsorientering.

For det første må man konstatere, at smågrisenoteringerne var på højt niveau i forhold til slagtesvinenoteringerne i begyndelsen af juli måned. For det andet er prisnedturen på smågrisemarkedet på denne årstid typisk for det sæsonmæssige mønster på smågrisemarkedet. Efterhånden har smågrisenoteringerne stabiliseret sig nu, og det er lige nu usandsynligt, at nedturen fortsætter, medmindre slagtesvinenoteringerne falder igen.
 
Efter to uger med faldende priser er den tyske slagtesvinenotering imidlertid steget igen med 30 øre i onsdags. En grund til noteringsstigningen var sandsynligvis den lavere daglige tilvækst i forbindelse med varmen i Tyskland. Ikke desto mindre forventer de fleste tyske markedsinteressenter, at prisstigningen ikke kun var midlertidig. Nye prispositive impulser forventes i forbindelse med månedsskiftet og den sluttende ferietid i Tyskland. Desuden bliver det tydeligere og tydeligere, at udbuddet på de internationale kødmarkeder aftager.
 
I Kina er svinepriserne f.eks. allerede steget til over 22 kr./kg. De nyeste estimater siger, at svinebestanden i Kina vil falde med i alt 50 procent i slutningen af året. Det er vigtigt at fremhæve, at vi kun har set en brøkdel af den stigende kinesiske efterspørgsel på de internationale markeder indtil nu. En stor del af det voksende underskud af svinekød i Kina blev dækket med nødslagtninger og med svinekød fra frysehuse. Ifølge kinesiske kilder er lagrene nu imidlertid stort set tømt, og antallet af slagtninger falder. Derfor forventes markant stigende svinepriser i Asien i de kommende måneder, som også vil have en prispositiv effekt i Europa. 
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil være uændret 56,00 euro (454 kr. inkl. vægtregulering).

Uændret tysk notering

Nord-West noteringen er i dag uændret 71,00 euro. Nord-West noteringen for 8-kilos grise er i dag ligeledes uændret 46,60 euro.

Pas på skatten ved brug af underleverandører

Brug af underleverandører kan koste dyrt, hvis ikke du har styr på skatten, advarer ekspert.

Ny online markedsplads for brugte maskiner

Siden 2016 har det danske firma Logpartner A/S formidlet salg af brugte maskiner til kunder i mere end 200 lande over hele verden. Men nu er det tid til at tage det næste skridt med en topmoderne auktionsplatform.

Få overblik over ASF-truslen via podcast

Afrikansk svinepest er set ikke langt fra den polsk-tyske grænse. Og sker der et udbrud i Tyskland, kan det få økonomiske konsekvenser for især eksportører af smågrise. Hør podcasten om emnet.

ASF truer – sæt fokus på smittebeskyttelse

Konsulenterne hos SvineRådgivningen opfordrer producenter til, at de sammen med staldens personale har fokus på smittebeskyttelse.

Udbring gylle så tæt på såtidspunktet som muligt

Gylle kan udbringes til vårsæd før eller efter såning. Valget påvirker den udbringningsteknologi, der skal benyttes, men valget har også betydning for udnyttelsen af gyllens næringsstoffer.

Sådan sår du majs

Der går et par gode måneder endnu, førend det er tid til at så majsen. Det til trods er det ikke for tidligt at blive mindet om, hvordan majsen får de bedste betingelser.

Kend din fremstillingspris på grovfoder

Christian Lund, formand L&F, opfordrer mælkeproducenterne til at komme tættere på økonomien i deres grovfoderproduktion.

Alternativer til efterafgrøder kan være en fordel

Tilpasning til efterafgrødekravene kræver, at man kender omkostningerne ved de enkelte tilpasningsmuligheder. Seges har regnet på omkostninger ved efterafgrøder, tidlig såning af vintersæd, kvotereduktion og brak.

Skepsis hos L&F over udsigt til flytning af miljømål

Landbrug & Fødevarer forholder sig skeptisk over for, at overvurdering af kvælstoftilførslen er lig med, at miljømål også dermed skal flytte sig tilsvarende nedad.
Side 1 af 1754 (35063 artikler)Prev1234567175217531754Next