bannerPos

Nord-West-notering: Ingen grund til panik

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
05-08-2019 10:51
Nord-West noteringen er i dag uændret 56,00 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 36,80 euro.

Der er ingen grund til panik. Selvom smågrisenoteringerne er faldet markant i de seneste uger, er der ingen grund til at blive nervøs som smågriseproducent. Det skriver Danske Svineproducenter i en markedsorientering.

For det første må man konstatere, at smågrisenoteringerne var på højt niveau i forhold til slagtesvinenoteringerne i begyndelsen af juli måned. For det andet er prisnedturen på smågrisemarkedet på denne årstid typisk for det sæsonmæssige mønster på smågrisemarkedet. Efterhånden har smågrisenoteringerne stabiliseret sig nu, og det er lige nu usandsynligt, at nedturen fortsætter, medmindre slagtesvinenoteringerne falder igen.
 
Efter to uger med faldende priser er den tyske slagtesvinenotering imidlertid steget igen med 30 øre i onsdags. En grund til noteringsstigningen var sandsynligvis den lavere daglige tilvækst i forbindelse med varmen i Tyskland. Ikke desto mindre forventer de fleste tyske markedsinteressenter, at prisstigningen ikke kun var midlertidig. Nye prispositive impulser forventes i forbindelse med månedsskiftet og den sluttende ferietid i Tyskland. Desuden bliver det tydeligere og tydeligere, at udbuddet på de internationale kødmarkeder aftager.
 
I Kina er svinepriserne f.eks. allerede steget til over 22 kr./kg. De nyeste estimater siger, at svinebestanden i Kina vil falde med i alt 50 procent i slutningen af året. Det er vigtigt at fremhæve, at vi kun har set en brøkdel af den stigende kinesiske efterspørgsel på de internationale markeder indtil nu. En stor del af det voksende underskud af svinekød i Kina blev dækket med nødslagtninger og med svinekød fra frysehuse. Ifølge kinesiske kilder er lagrene nu imidlertid stort set tømt, og antallet af slagtninger falder. Derfor forventes markant stigende svinepriser i Asien i de kommende måneder, som også vil have en prispositiv effekt i Europa. 
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil være uændret 56,00 euro (454 kr. inkl. vægtregulering).

Kvælstofønsker: Knud Jeppesen i hveden

Knud Jeppesen hjælper til med at høste omkring 170 hektar hvede nær Jelling. Kvaliteten er god, og udbyttet er rimeligt, selvom han ville ønske, at planterne kunne have fået mere kvælstof. Til trods for landmændenes begrænsninger er høsten stadig en dejlig tid på året. Især når vejret er helt perfekt, og der er ekstra sved på panden. Vi var med i marken.

Vilomix: Tørsyremix kan hjælpe med at bevare foderets værdi

Ifølge foderfirma er det muligt at halvere antallet af mikroorganismer, når der tilsættes 2-3 kg tørsyre pr. tons fuldfoder.

Landsforskelle i græs og majs

Generelt klarer foderafgrøderne sig ikke så tosset, men flere steder kunne godt bruge vand nu.

Der er rigeligt med hvede på globalt plan

Denne måneds WASDE-rapport fra det amerikanske landbrugsministerium viste, at der som forventet er masser af hvede tilgængeligt på globalt plan. Dette til trods for at vi her i Europa oplever en nedgang i hvedeproduktionen.

Supermagnet klar til september

BvL er klar med en magnet til fodervogne, som er så kraftig, at man skal passe på sin mobil og tablet i dens nærhed.

Nogle landmænd rådes til at dyrke vinterbyg på et forkert grundlag

Selvfølgelig skal både landmænd og deres rådgivere arbejde efter landets love og regler, selvom disse er både rigide og fagligt uforstandige. Men landmændenes frustrationer bliver større, når de rådgives til at gå på kompromis med fagligheden, selv hvor dette ikke er nødvendigt.

Hellere 20 minutter for meget end 5 minutter for lidt i foderblanderen

Ifølge Bulldog Agri kan de fleste blandere i dag håndtere kompaktfoder, når de ellers er udstyret med ordentlige knive og gode, store snegle, som kan levere et stort foderflow i karret.
Side 1 af 1897 (37926 artikler)Prev1234567189518961897Next