Ny stigning på vej i Nord-West-noteringen

Selv om Nord-West-noteringen også i denne uge er uændret på 57 euro, er der udsigt til, at det ændrer sig i næste uge.

Nord-West-noteringen er også i denne uge på 57 euro, mens noteringen for 8 kilos-grise ligeledes er uændret på 37,40 euro. Men der er udsigt til, at det vil ændre sig i næste uge, hvor der forventes en stigning på to euro. Det indikerer den tyske VEZG-smågrisenotering. 

Dermed er der udsigt til at den vigtige tyske smågrisenotering følger trop med de prisstigninger, vi har set for blandt andet slagtesvin den seneste tid. Den tyske VEZG-smågrisenotering, som blev offentliggjort i fredags og gælder for den nuværende uge, er imidlertid allerede steget med to euro, skriver Danske Svineproducenter i en markedskommentar.
 
På det tyske slagtesvinemarked kan man imidlertid næppe forvente en prisstigning i denne uge. På grund af en helligdag på torsdag hhv. fredag er det tyske slagtesvinemarked p.t. velforsynet. Prisstigningen på smågrisemarkedet afspejler imidlertid, at markedet forventer yderligere signifikante prisstigninger på slagtesvinemarkedet i de kommende måneder. Dette er heller ikke overraskende, når man kigger på den stigende efterspørgsel og de enorme prisstigninger i Asien. 
 
Derfor er det meget sandsynligt, at den sæsonmæssige nedtur på smågrisemarkedet ikke fortsætter i år. Tyske omsættere tror, at smågrise næppe bliver billigere i år. Tværtimod. Med den nuværende markedssituation i baghovedet er det realistisk, at det sæsonmæssige opsving i år allerede starter nu, og at smågrisepriserne efterhånden stiger i de kommende uger.

Læs også