bannerPos

Prisnedtur på svin kan udeblive

Det er ikke givet, at den normale sæsonmæssige nedgang i svinepriser kommer i år.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
14-10-2019 10:05
Den sæsonmæssige prisnedtur kan helt udeblive i år, lyder det i en markedskommentar fra Danske Svineproducenter. I dag er Nord-West-noteringen igen uændret.

ord-West noteringen er i dag uændret 57,00 euro, mens noteringen for 8-kilos grise ligeledes er uændret 37,40 euro.
 
Der er ikke meget nyt på smågrisemarkedet. Tyske omsættere rapporterer, at der ikke er problemer med at sælge smågrisepartier for tiden. Ligesom i Danmark i forrige uge er smågrisepriserne endda steget lidt i Holland i sidste uge. 

Den vigtige tyske Nord-West notering er imidlertid fortsat uændret. Hvis slagtesvinenoteringerne ikke falder i den nærmeste fremtid, bliver det mere og mere sandsynligt, at den sæsonmæssige nedtur på smågrisemarkedet udebliver helt i år. Det skriver Danske Svineproducenter i en markedskommentar.
 
På det tyske slagtesvinemarked er slagterierne i gang med at afvikle den mindre udbudspukkel, som er opstået i forbindelse med helligdagen i uge 40. Da slagteriernes efterspørgsel er høj, opstår der imidlertid ikke prispres på det tyske marked. De fleste markedsinteressenter regner derfor fortsat med stabile slagtesvinepriser i Tyskland.
 
På kødmarkedet blev hele slagtekroppen solgt til uændrede priser i den seneste slagteuge. I Kina fortsætter prisopturen, som sørger for nævnte prisstabilitet i Europa. Indtil videre har udsigten til højere grisekødeksporter fra USA til Kina ikke haft en prisnegativ effekt. Markedseksperter forventer, at Kinas import af grisekød vil stige til 4,2 mio. tons i 2020. Det betyder, at der fortsat er gode afsætningsmuligheder for Europa, uanset om USA og Kina endelig får løst deres handelskonflikt.  
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge vil være uændret 57,00 euro (462 kr. inkl. vægtregulering).

Visionært anlæg vil reducere landbrugets klimabelastning

Organic Fuel Technology arbejder på at have første produktionsanlæg, der kan omdanne blandt andet halm til gas, olie og biokul, hvor gødningsværdien er bevaret, klar i januar 2021.

Usikkerhed om 20 procent-regel ved generationsskifter

Hovedreglen om, at en ejendom kan handles i familien til den offentlige ejendomsværdi plus/minus 15 procent bliver den 1. juli til en 20 procent-regel. Men det er usikkert, om reglen overhovedet kan bruges ved generationsskifter, påpeger rådgivningsselskab.

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.

Spædgrisediarré kan være en hård nød at knække

Der er ikke tale om en enkeltstående løsning til de besætninger, der oplever udfordringer med tidlig spædgrisediarré. Men svinedyrlæge Kjetil Johansen har positive erfaringer med at se nærmere på de vacciner, der anvendes i forebyggelsen.

- Regeringen er med det her i gang med at nedlægge dansk landbrug

Venstres Erling Bonnesen (V) fortæller, at det virker helt surrealistisk, at regeringen ser ud til at beslutte, at der med de næste vandområdeplaner skal køres med to forskellige målstreger. År 1900 står således til at blive droppet som referenceår for klorofyl, mens man holder fast i år 1900 som referenceår for ålegræs.

Mindre septoria og mere gulrust i vinterhveden

Når den sidste sprøjtning i vinterhvede skal køres, er det vigtigt at være opmærksom på, at der i år er et højt smittetryk fra gulrust, påpeger rådgiver fra Velas.

Sammenligning af økologi og konventionel dyrkning

Effektivt Landbrug bragte tirsdag 19. maj en artikel, hvis overskrift konkluderede: Nærmest ingen forskel mellem økologisk og konventionel planteavl i miljø- og klimapåvirkning. Men passer det virkelig - eller er det en tilsnigelse?

Nye MF-traktorer

Massey Ferguson har netop lanceret tre nye traktorer i 4700 M-serien, der spænder fra 82 til 100 hk og leveres med Dyna-2-transmission med standard-Powershuttle.
Side 1 af 1851 (37009 artikler)Prev1234567184918501851Next