bannerPos

Prisnedtur på svin kan udeblive

Det er ikke givet, at den normale sæsonmæssige nedgang i svinepriser kommer i år.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
14-10-2019 10:05
Den sæsonmæssige prisnedtur kan helt udeblive i år, lyder det i en markedskommentar fra Danske Svineproducenter. I dag er Nord-West-noteringen igen uændret.

ord-West noteringen er i dag uændret 57,00 euro, mens noteringen for 8-kilos grise ligeledes er uændret 37,40 euro.
 
Der er ikke meget nyt på smågrisemarkedet. Tyske omsættere rapporterer, at der ikke er problemer med at sælge smågrisepartier for tiden. Ligesom i Danmark i forrige uge er smågrisepriserne endda steget lidt i Holland i sidste uge. 

Den vigtige tyske Nord-West notering er imidlertid fortsat uændret. Hvis slagtesvinenoteringerne ikke falder i den nærmeste fremtid, bliver det mere og mere sandsynligt, at den sæsonmæssige nedtur på smågrisemarkedet udebliver helt i år. Det skriver Danske Svineproducenter i en markedskommentar.
 
På det tyske slagtesvinemarked er slagterierne i gang med at afvikle den mindre udbudspukkel, som er opstået i forbindelse med helligdagen i uge 40. Da slagteriernes efterspørgsel er høj, opstår der imidlertid ikke prispres på det tyske marked. De fleste markedsinteressenter regner derfor fortsat med stabile slagtesvinepriser i Tyskland.
 
På kødmarkedet blev hele slagtekroppen solgt til uændrede priser i den seneste slagteuge. I Kina fortsætter prisopturen, som sørger for nævnte prisstabilitet i Europa. Indtil videre har udsigten til højere grisekødeksporter fra USA til Kina ikke haft en prisnegativ effekt. Markedseksperter forventer, at Kinas import af grisekød vil stige til 4,2 mio. tons i 2020. Det betyder, at der fortsat er gode afsætningsmuligheder for Europa, uanset om USA og Kina endelig får løst deres handelskonflikt.  
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge vil være uændret 57,00 euro (462 kr. inkl. vægtregulering).

Dimittend fra JU Århus vinder Årets Agrarøkonompris

”Fremtidens landbrug” er titlen på Jeppe Lykkegaard Christensens afslutningsopgave på Agrarøkonomstudiet, som han nu har vundet ”Årets Agrarøkonompris” med.

Vegetarer og landmænd skal i kødet på hinanden

Fremtidens landbrugsproduktion er til debat på Grindsted Landbrugsskole, når vegetarer og landmænd mødes.

Kyllingeproducent kan bygge større huse ved hjælp af god ventilation

Det er ikke et problem at ventilere et bredt og langt hønsehus, selvom det længe har været opfattelsen blandt mange. Det er kyllingeproducent Kjeld Andersen et godt eksempel på. Han bruger blandt andet selvrensende vekselvarmere i Skandinaviens største kyllingehus, der holder strøelsen og luften tør.

Nord-West-noteringen stiger igen-igen

Som ventet steg Nord-West-noteringen med en euro til 61 euro denne mandag. Det forventes, at den stiger til 63 euro i næste uge.

DLG får ny vicekoncerndirektør

Brian K. Mathiesen er DLG's nye vicekoncerndirektør for Group Finance & Accounting. Han tiltræder den 1. januar, og bliver en del af DLG's Group Management med ansvar for koncernens regnskabs- og controllingfunktion, skatteområdet og bogholderiet for koncernens danske selskaber.

JCB sætter ny verdensrekord med Fastrac Two-traktoren

JCB's Fastrac Two-traktor kan køre over 217 kilometer i timen i gennemsnit, hvilket gør det til verdens hurtigste traktor.
Side 1 af 1696 (33914 artikler)Prev1234567169416951696Next