Prisnedtur på svin kan udeblive

Den sæsonmæssige prisnedtur kan helt udeblive i år, lyder det i en markedskommentar fra Danske Svineproducenter. I dag er Nord-West-noteringen igen uændret.

ord-West noteringen er i dag uændret 57,00 euro, mens noteringen for 8-kilos grise ligeledes er uændret 37,40 euro.
 
Der er ikke meget nyt på smågrisemarkedet. Tyske omsættere rapporterer, at der ikke er problemer med at sælge smågrisepartier for tiden. Ligesom i Danmark i forrige uge er smågrisepriserne endda steget lidt i Holland i sidste uge. 

Den vigtige tyske Nord-West notering er imidlertid fortsat uændret. Hvis slagtesvinenoteringerne ikke falder i den nærmeste fremtid, bliver det mere og mere sandsynligt, at den sæsonmæssige nedtur på smågrisemarkedet udebliver helt i år. Det skriver Danske Svineproducenter i en markedskommentar.
 
På det tyske slagtesvinemarked er slagterierne i gang med at afvikle den mindre udbudspukkel, som er opstået i forbindelse med helligdagen i uge 40. Da slagteriernes efterspørgsel er høj, opstår der imidlertid ikke prispres på det tyske marked. De fleste markedsinteressenter regner derfor fortsat med stabile slagtesvinepriser i Tyskland.
 
På kødmarkedet blev hele slagtekroppen solgt til uændrede priser i den seneste slagteuge. I Kina fortsætter prisopturen, som sørger for nævnte prisstabilitet i Europa. Indtil videre har udsigten til højere grisekødeksporter fra USA til Kina ikke haft en prisnegativ effekt. Markedseksperter forventer, at Kinas import af grisekød vil stige til 4,2 mio. tons i 2020. Det betyder, at der fortsat er gode afsætningsmuligheder for Europa, uanset om USA og Kina endelig får løst deres handelskonflikt.  
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge vil være uændret 57,00 euro (462 kr. inkl. vægtregulering).

Læs også