PRRS sandsynligvis tilstede 19 dage før salgsstop

Som nævnt i sidste uge blev der indført salgsstop hos Hatting Horsens fredag den 26. juli efter fund af PRRS EU i en blodprøve udtaget den 22. juli. Seneste opfølgning fra Hatting kom mandag eftermiddag. Hatting skriver under Nyheder på hjemmesiden:

Undersøgelser viser, at det første smittede dyr hos Hatting Horsens ret sikkert var smittet allerede den 10. juli. Arkivfoto
Undersøgelser viser, at det første smittede dyr hos Hatting Horsens ret sikkert var smittet allerede den 10. juli. Arkivfoto

»Vi har tidligere meldt ud at smitte blev fundet i sektion 2 med duroc orner. I sektionen blev der rent rutinemæssigt også udtaget prøver den 10. juli. Disse var som forventet negative i Elisa blodprøvetesten. Efterfølgende er pool af tre prøver fra 10. juli blevet testet i PCR i sektion 2 og fandtes positiv for virus i PCR. Prøverne var negative for antistoffer den 10. juli, fordi de blev udtaget før dyrene når at danne antistoffer.

Resultaterne her viser ret sikkert, at det første smittede dyr allerede var smittet den 10. juli. Det kunne desværre ikke måles i blodprøverne med de traditionelt anvendte tests, hvor man finder antistoffer.

Der vil pågå en række yderligere undersøgelser og vi vil melde ud, hvis der er relevante oplysninger.«

Kilde: www.hattingagro.dk/vigtig-information

Læs også

2020 var grisens år: Kinesisk produktion af svin boomer
Fokus på management og kvalitetsfoder skal sikre den gode fravænning
Fortsat uændret notering
Ny onlinebaseret plan for smittebeskyttelse
Danvet: Et mælkeanlæg passer ikke grisene for jer
Bæredygtighed er en mærkesag for nyvalgt i svinebestyrelse