bannerPos

Seges-samarbejde øger antallet af levendefødte grise

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
23-10-2019 09:33
En videns- og erfaringsdeling mellem Seges Svineproduktion og svineproducenter har sikret bedre malkeegenskaber og et højere antal levendefødte grise.

Svineproducent Jeppe Haubjerg har fokus på at skabe de bedste rammer for søerne. Sammen med Seges Svineproduktion har han derfor arbejdet med at justere det foder, poltene får, inden de skal løbes.

Det er en del af projektet ”Barometerbesætninger” hos Seges Svineproduktion, hvor viden deles og testes i svineproducenternes arbejde i praksis.

- Det er en vigtig prioritet for os at sikre, at den viden, vi genererer hos Seges Svineproduktion giver resultater på staldgangen. Hele essensen af det her projekt er at følge implementeringen af nyeste viden til dørs og bidrage til at implementere bedste praksis, også når fodringsanlæg og staldindretning udfordrer, siger Thomas Sønderby Bruun, specialkonsulent i foder hos Seges Svineproduktion.

Sammen har Seges Svineproduktion og Jeppe Haubjerg set nærmere på poltenes vækst før inseminering og lagt en plan for, hvordan rygspæktykkelsen skal øges. Resultaterne viser indtil videre, at der malkes bedre og er flere levendefødte, når man tilføjer mere energi og mindre protein i foderet.

- Da vi startede, kunne vi se, at både polte og søer havde for lidt rygspæk ved løbning, og det samme gjaldt vores søer ved faring. Det lavede vi om på for at se, hvordan det ændrede deres malkeevne, og resultatet var, at der er en klar sammenhæng mellem, hvor tykt deres rygspæk er, når de bliver løbet, og deres effektivitet bagefter, fortæller Jeppe Haubjerg.

Samarbejdet og de såkaldte barometerbesætninger fortsætter i 2020.
Der er otte besætninger med i projektet. De er alle valgt ud fra forskellige fodringsanlæg og staldsystemer, og er alle besætninger med høj produktivitet.

Dimittend fra JU Århus vinder Årets Agrarøkonompris

”Fremtidens landbrug” er titlen på Jeppe Lykkegaard Christensens afslutningsopgave på Agrarøkonomstudiet, som han nu har vundet ”Årets Agrarøkonompris” med.

Vegetarer og landmænd skal i kødet på hinanden

Fremtidens landbrugsproduktion er til debat på Grindsted Landbrugsskole, når vegetarer og landmænd mødes.

Kyllingeproducent kan bygge større huse ved hjælp af god ventilation

Det er ikke et problem at ventilere et bredt og langt hønsehus, selvom det længe har været opfattelsen blandt mange. Det er kyllingeproducent Kjeld Andersen et godt eksempel på. Han bruger blandt andet selvrensende vekselvarmere i Skandinaviens største kyllingehus, der holder strøelsen og luften tør.

Nord-West-noteringen stiger igen-igen

Som ventet steg Nord-West-noteringen med en euro til 61 euro denne mandag. Det forventes, at den stiger til 63 euro i næste uge.

DLG får ny vicekoncerndirektør

Brian K. Mathiesen er DLG's nye vicekoncerndirektør for Group Finance & Accounting. Han tiltræder den 1. januar, og bliver en del af DLG's Group Management med ansvar for koncernens regnskabs- og controllingfunktion, skatteområdet og bogholderiet for koncernens danske selskaber.
Side 1 af 1696 (33915 artikler)Prev1234567169416951696Next