Strammer op på lastbilvask ved grænsen

Henning K. Andersen 13-09-2018 15:24:22
Erik Larsen opfordrer landmænd til at være grundige overfor kontrol af fx vaskecertifikat. Arkivfoto.
Alt for mange lastbiler, der transporterer grise, er alt for beskidte, når de kommer ind i Danmark. Nu strammes grænsekontrollen.
Der skal strammes op på kontrollen ved vaskepladserne, så beskidte svinetransporter bliver sendt retur. Hver gang. En enig styregruppe for Danish med repræsentanter fra hele branchen har netop besluttet, at der skal sættes nye tiltag i gang, for at sikre at bilerne er rengjorte, før de kommer til vaskepladsen.
 
- Det er vigtigt, at bilerne er vasket, før de kommer til Danmark. Ved vaskepladserne får de en ekstra omgang vask og desinfektion, så vi er helt sikre på, at der ikke kommer sygdomme ind i landet. Men den første rengøring og desinfektion skal være klaret inden, siger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.
 
Beslutningen kommer, efter stikprøver fra Danish og Fødevarestyrelsen har vist, at mange transportører sløser med rengøringen.
 
- Chaufføren tænker måske, at hvis der ligger skidt, så skal det nok komme væk i vasken i Danmark. Men det er ikke okay. Vi vil slet ikke have selv den mindste smule skidt ind i vaskehallerne, da det er en risiko i sig selv, siger Erik Larsen.
 
Det vil nu blive undersøgt, hvordan det praktisk kan foregå. Men tanken er at sætte en kontrolpost op et stykke før vaskehallen, som kan gennemgå bilen, inden den får lov til at køre til vask og desinfektion.
  
Erik Larsen: Nul tolerance over for sløseri
Danish-ordningen skal sikre, at vi kan blive ved med at opretholde det høje sundhedsniveau blandt danske grise. 
 
- Der er en grund til, at vi har det høje sundhedsniveau, vi har. Men Afrikansk Svinepest rykker tættere og tættere på og jeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt der er, at man kun tager imod rengjorte og desinficerede biler, der har overholdt eventuel karantæne, siger Erik Larsen.
 
Hvis vognmanden ikke overholder vask- og karantæneregler, har det konsekvenser. Det er derfor blevet besluttet at ekskludere en tysk vognmand fra Danish, som har lavet en grov overtrædelse af reglerne i Danish Transportstandard. En af vognmandens biler fik sort certifikat og dermed karantæne på syv dage, før den måtte køre videre til en dansk svineproducent. 
 
- Jeg er rystet over, at en vognmand vil sætte hele den danske svineproduktion på spil ved at transportere grise, selvom han har karantæne. Vi tolererer ikke sløseri, siger Erik Larsen og slutter med en opfordring til svineproducenter:
 
- I er nødt til at tjekke vaskecertifikat for jeres transportører hver gang. Vi kan gøre nok så meget for at holde sygdomme ude, men den allersidste barrikade er ude ved jer.
 

L&F glæder sig over fald i antibiotikaforbrug

24-01-2019 12:00:54

I 2018 lykkedes det endnu en gang de danske landmænd at reducere antibiotikaforbruget pr. svin, så forbruget nu er nedbragt med 18 procent de seneste fem år.


Årsmøde i Økologisk VKST: Økologien går kun en vej – opad

24-01-2019 11:00:50

Ved det rekordstore årsmøde i Økologisk VKST slog chefkonsulent Lisbeth Frank Hansen fast, at økologien såvel i Danmark som på verdensplan er stærkt stigende.


Eliteuddannelse skudt i gang på Møllerup Gods

24-01-2019 11:00:49

Tirsdag startede den nye overbygningsuddannelse for landbruget på Møllerup Gods på Djursland. Uddannelsen skal være med til at holde danske landmænd i den globale førertrøje.


Foderkoncept sætter fokus på rådgivning og opfølgning

24-01-2019 10:00:10

Den nordjyske svineproducent Gunner Mikkelsen begyndte i efteråret at sætte mere fokus på sine smågrise. Han valgte at sige ja til DLG’s foderkoncept PrimeFeed, som ud over foder til smågrisene også er rådgivning og opfølgning.


Landboformand utilfreds med forløb om vandplanerne

24-01-2019 09:25:14

Miljøstyrelsen har undladt at medtage de indsigelser, som landmænd og vandråd er kommet med i forhold til udtagning af vandløb i vandplanerne.


Unge landmænd debatterede økologi og konventionelt landbrug

24-01-2019 08:52:22

Region Vejle LandboUngdom satte i samarbejde med Landbrugsrådgivning Syd fokus på forbrugerne. Omdrejningspunktet var forbrugernes syn på økologi vs. konventionelt landbrug.


Dansk problemulv skal nedlægges i Tyskland

24-01-2019 08:00:19

Den danskfødte ulv, der er erklæret problemulv i Slesvig-Holsten, bliver snart reguleret væk, hvis det står til de lokale myndigheder i den nordtyske region.


Nye kornsorter kan påvirke foderværdien signifikant

24-01-2019 08:00:07

Kornsorter med høj enzymaktivitet fremmer foderkvaliteten væsentligt. Derfor arbejdes der ihærdigt med udviklingen af nye sorter.


Klimaminister vil drøfte udtagning af lavbundsjorder

24-01-2019 07:00:16

Landbruget kommer til at skulle levere i fremtiden for at sænke udledningen af klimagasser, forsikrer energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) overfor kritisk opposition i Folketinget. Han vil dog ikke sige noget om hvordan.


Frustreret vandråd skriver til ministeren

23-01-2019 16:32:28

Flere frustrerede medlemmer af Vandråd Djursland har sendt et åbent brev til ministeren. Hvorfor skal vi bruge tid og kræfter på et indspil, som ikke bliver brugt?


US-afgrøder fastholder ny stigende pristendens

23-01-2019 15:55:20

Der er atter kommet godt gang i efterspørgslen efter amerikanske afgrøder. Det kan ses på prisgrafen for især soja og majs, der fastholder den forholdsvis nye stigende pristendens. Prispotentialet opad er stort for amerikanske afgrøder og det vil den derfor også være for afgrødepriserne herhjemme.


Stort ryk ind ved åbent hus i Rimmerhus

23-01-2019 14:00:42

Masser af gæster, da Dansk Maskincenter i Rimmerhus ved Videbæk holdt åbent hus.


Fra halvtag til lukket bygning

23-01-2019 12:10:36

Da man ikke har haft lignende projekter at sammenligne med, har byggeriet af Quantafuels anlæg i Skive krævet mange korrektioner undervejs.


Grøn diesel-produktion går snart i gang

23-01-2019 12:00:49

Mandag holdt Quantafuel rejsegilde i Skive. Til juni er de som de eneste i verden klar til at omdanne plastaffald til bæredygtigt brændstof.


Nyt kartoffelcenter er indviet i Give

23-01-2019 11:39:58

Danespos ny forædlingsstation og hovedkontor, som skal skabe rammerne for fremtidens kartoffelplanter er nu blevet indviet.


Medarbejdere fra øverste hylde

23-01-2019 11:20:29

Claus Bruun Jørgensen i Tinglev er altid årvågen efter at rekruttere dygtige medarbejdere og elever til sin 2.000 søer store svineproduktion. Han har både udenlandske og danske ansatte.


Nutrifair: Skab netværk og få ny viden i januar

10-12-2018 10:50:51

Der er mange gode grunde til at besøge Nutrifair. Hør både svineproducent Claus Bruun Jørgensen og kvægavler Rick van Heesch fortælle om, hvorfor du også bør dukke op i Fredericia den 16. og 17. januar.


Side 1 af 1440 (28787 artikler)Prev1234567143814391440Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer