bannerPos

Strammer op på lastbilvask ved grænsen

Erik Larsen opfordrer landmænd til at være grundige overfor kontrol af fx vaskecertifikat. Arkivfoto.

Henning K. Andersen

13-09-2018 15:24
Alt for mange lastbiler, der transporterer grise, er alt for beskidte, når de kommer ind i Danmark. Nu strammes grænsekontrollen.
Der skal strammes op på kontrollen ved vaskepladserne, så beskidte svinetransporter bliver sendt retur. Hver gang. En enig styregruppe for Danish med repræsentanter fra hele branchen har netop besluttet, at der skal sættes nye tiltag i gang, for at sikre at bilerne er rengjorte, før de kommer til vaskepladsen.
 
- Det er vigtigt, at bilerne er vasket, før de kommer til Danmark. Ved vaskepladserne får de en ekstra omgang vask og desinfektion, så vi er helt sikre på, at der ikke kommer sygdomme ind i landet. Men den første rengøring og desinfektion skal være klaret inden, siger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.
 
Beslutningen kommer, efter stikprøver fra Danish og Fødevarestyrelsen har vist, at mange transportører sløser med rengøringen.
 
- Chaufføren tænker måske, at hvis der ligger skidt, så skal det nok komme væk i vasken i Danmark. Men det er ikke okay. Vi vil slet ikke have selv den mindste smule skidt ind i vaskehallerne, da det er en risiko i sig selv, siger Erik Larsen.
 
Det vil nu blive undersøgt, hvordan det praktisk kan foregå. Men tanken er at sætte en kontrolpost op et stykke før vaskehallen, som kan gennemgå bilen, inden den får lov til at køre til vask og desinfektion.
  
Erik Larsen: Nul tolerance over for sløseri
Danish-ordningen skal sikre, at vi kan blive ved med at opretholde det høje sundhedsniveau blandt danske grise. 
 
- Der er en grund til, at vi har det høje sundhedsniveau, vi har. Men Afrikansk Svinepest rykker tættere og tættere på og jeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt der er, at man kun tager imod rengjorte og desinficerede biler, der har overholdt eventuel karantæne, siger Erik Larsen.
 
Hvis vognmanden ikke overholder vask- og karantæneregler, har det konsekvenser. Det er derfor blevet besluttet at ekskludere en tysk vognmand fra Danish, som har lavet en grov overtrædelse af reglerne i Danish Transportstandard. En af vognmandens biler fik sort certifikat og dermed karantæne på syv dage, før den måtte køre videre til en dansk svineproducent. 
 
- Jeg er rystet over, at en vognmand vil sætte hele den danske svineproduktion på spil ved at transportere grise, selvom han har karantæne. Vi tolererer ikke sløseri, siger Erik Larsen og slutter med en opfordring til svineproducenter:
 
- I er nødt til at tjekke vaskecertifikat for jeres transportører hver gang. Vi kan gøre nok så meget for at holde sygdomme ude, men den allersidste barrikade er ude ved jer.
 

Alle opgaver er vigtige

Hos Go-Gris I/S har de succes med at fastholde deres medarbejdere, og ifølge medejer Martin Mogensen, behøver indsatsen ikke at være så højtravende for at lykkes med et godt team.

Ny slam-teknik genbruger fosforgødning

Frisk slam ud på markerne som gødning er ikke velset, selvom fosfor fremover bliver en mangel i verden. Nyt dansk firma kan nu udvinde P af slam uden energi udefra.

Danish Crown kan bygge til i Kina

Manglen på svinekød i Kina kan i fremtiden få Danish Crown til at bygge endnu en fabrik i riget i midten.

Stormøde forud for folketingsvalg: Vil have faglighed ind i dansk landbrugspolitik

6. maj er landmænd forud for det kommende folketingsvalg atter indkaldt til stormøde på Agerskov Kro i Sønderjylland. På programmet er en række velkendte udfordringer for landbruget, som ifølge Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen endnu er langt fra at blive løst.
Side 1 af 1518 (30348 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer