Tør ikke tænke tanken om udbrud af afrikansk svinepest
Hans Dam producerer årligt 2.500 slagtesvin til Friland Food. Han frygtede ikke for afrikansk svinepest fra besøgende til Åbent Landbrug, men mere fra udenlandsk hjemmelavet mad, der ulovligt kommer til Danmark.

Hans Dam, vært ved Åbent Landbrug og producent af grise til Friland Food, med et af de skilte, der viser, at gæster ikke må fodre grisene. Fotos: Henrik Sieben
- Det, jeg frygter allermest, er, at en udenlandsk chauffør, eller en af de mange, der kommer til vores land og arbejder, tager lidt hjemmelavet mad med fra det land, de kommer fra og så taber eller smider lidt rester i naturen. Rester, som en fugl kan samle op og droppe over mine frilandsgrise. Og med risiko for at det indeholder kimen til afrikansk svinepest.
Sådan lyder det fra økologisk slagtesvineproducent, gårdejer Hans Dam, Maglehøjgaard ved Ki
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her