bannerPos

Danish Crown: Vægtgrænsen hæves med to kilo i uge 16

30-03-2020 14:16

Øget efterspørgsel efter magre produkter kræver lettere grise. Derfor hæver Danish Crown kun vægtgrænsen med to kilo fra uge 16. Hvornår vægten normaliseres med de sidste to kilo er for tidligt at spå om.

I forbindelse med påsken blev vægtgrænserne sænket med fire kilo for at kompensere for tabte slagtedage.

Fra uge 16 (mandag d. 14. april) bliver vægtgrænsen hævet igen, men i første omgang kun med to kilo.

- Påskens fremrykning er overstået i uge 16, og vi er godt med på nuværende tidspunkt. Vi har slagtet som planlagt, men der er forskydninger i efterspørgslen på verdensmarkedet, så derfor går vi ikke alle fire kilo op med det samme, siger Nicolaj Nørgaard, der er direktør i Danish Crown Ejerservice.

Han fastslår dog, at målet er at komme op i vægt igen.

- Vi håber at sætte vægten tilbage på normalt niveau senere på foråret, men lige nu skeler vi også til slagtekapaciteten, for vi vil ikke risikere at komme flere dage bagud, for det giver udfordringer både hos ejerne og for vores salgsorganisation, siger han.

God efterspørgsel på mindre grise

Den øgede efterspørgsel på lettere grise til bacon og japan-udskæringer giver lige nu så markant bedre priser pr. kilo, at det opvejer det, der tabes i staldene på at sende lettere grise til slagtning.

- Vi er meget opmærksomme på at optimere mest muligt i hele kæden. I det her tilfælde er vi fuldt ud klar over, at vores landmænd lige nu helst vil lægge yderligere kilo på grisene, men lige nu vil de ekstra kilo spænde ben for attraktive ordrer, så derfor nøjes vi med at gå to kilo op, siger Nicolaj Nørgaard.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next