bannerPos

Vil ikke finde sig i ulovlig aktivisme

Erik Larsen, formand for L&F Svineproduktion, gjorde det klar, at han ikke vil acceptere ulovlig aktivisme. Samtidig forsvarede han sig mod kritik fra Danske Svineproducenter for ikke at deltage i medierne om de sager, som aktivisterne tager frem. Fotos: Alexander Dornwirth

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
23-10-2019 10:00
Der blev sendt verbale øretæver af sted mod både Greenpeace og Veganerpartiet i Herning i går. Formand Erik Larsen forsvarede sig samtidig heftigt mod kritik af Landbrug & Fødevarers måde at imødegå kritikken fra de yderligtgående aktivister i offentligheden.

Svineproducenter har i den seneste tid været et yndet mål for aktivister, der ulovligt har ønsket at fremme deres sag og trænge igennem i den politiske debat.

I foråret trængte en frontfigur fra Veganerpartiet ind i en svinestald på Falster og optog en livevideo, som han streamede direkte på Facebook. Og for nylig besatte en større gruppe fra Greenpeace en svineejendom på Midtsjælland.

Erik Larsen, formand for Landbr

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Det trækker mod en tidlig høst

- Afgrøderne står godt lige nu, men vejrudsigten siger tørt og varmt de kommende uger. Så jeg forudser, det bliver en tidlig høst indenfor den normale høstperiode, vurderer Mogens Hansen.

No till giver senere såning af vårafgrøder

På Lynggård har man efterhånden mange års god erfaring med pløjefri dyrkning. - Vi ser mest en udfordring i koldere jord om foråret og dermed let 14 dages senere såning af vårafgrøder, siger driftsleder Mogens Hansen.

Tyve års tjek på om pesticider udvaskes til grundvandet

Varslingssystemet for udvaskning af pesticider til grundvand (VAP) blev for 20 år siden skabt ud fra et politisk ønske om at sikre kvaliteten af grundvandet. VAP har siden leveret resultater om risikoen for udvaskning af pesticider og dermed ny viden til reguleringen af pesticider.

Udlejning af landbrugsejendomme

De fleste landbrug råder ofte over et eller flere stuehuse, som ikke anvendes i forbindelse med driften, men derimod udlejes til enten private eller medarbejdere.

Sæt et vandur på strengen og undersøg vandets indhold

En ko skal drikke tre gange sin ydelse, men gør den det? En bygningsrådgiver anbefaler at få sat et vandur på streng, at få lavet en vandanalyse og gjort vandkarrene rene hver eneste dag. Og sidst, men ikke mindst, bør man tænke over, om ens vandkar hænger i den rigtige højde, 70-70 centimeter over jorden.

Nu skal selvstændige kun tænke på én frist: 1. september

Stort set alle grupper af skattepligtige kan nu nøjes med at forholde sig til en enkelt skattefrist. Det er en fordel for landmændene, fastslår skatteekspert.
Side 1 af 1849 (36970 artikler)Prev1234567184718481849Next