bannerPos

Forebyg indførsel af ASF

Seges Svineproduktion har sammen med Fødevarestyrelsen lavet en plakat omkring madrester og fare for Afrikansk svinepest. Print plakaten via svineproduktion.dk og hæng den op i frokoststuen, hvor alle kan se den.
12-09-2020 07:00

Effektiv ekstern smittebeskyttelse er af stor betydning som forebyggelse. Seges Svineproduktion giver anbefalinger til smittebeskyttelsen i besætningen.

På svineproduktion.dk kan man løbende følge udviklingen i afrikansk svinepest, men også læse en masse information om de mange nødvendige forebyggende tiltag.

Mange medarbejdere på de danske bedrifter kommer fra lande, hvor afrikansk svinepest er konstateret. Det er derfor helt afgørende, at der i besætningen er en plan for, hvordan personalet skal forholde sig efter besøg i deres hjemland. Lad for eksempel ikke dit personale komme på arbejde i tøj og støvler, der er blevet brugt i hjemlandet, pointeres det.

Man skal også huske på, at smitte kan overføres via medbragt mad fra udlandet, for eksempel en pølse. Kødprodukter er et problem, hvis nogen fodrer svin med dem. Det er forbudt at fodre svin med madaffald. Hvis kødprodukter ender i naturen, kan vildsvin samle smitten op. Mennesker kan derimod ikke smittes med afrikansk svinepest.

Seges opfordrer producenter til, at de tager en snak med deres medarbejdere omkring indførsel af mad.

Besøgsregler

Har man været i udlandet, så er der tre hovedregler, der er gældende før adgang til en besætning:

● 24 timers karantæne fra man krydser den danske grænse, til man må gå ind i besætningsområdet.

● Inden adgang til besætningsområdet skal der skiftes tøj og sko, og man skal have været i bad.

●Fødevarer, jagttrofæer og levende dyr medtaget fra udlandet må ikke være i besætningsområdet.

Der er forskel på, om man har opholdt sig i et lavrisiko- eller højrisikoområde. Ved ankomst fra et lavrisikoområde er der 12 timers karantæne fra den danske grænse krydses, til man må gå ind i besætningsområdet.

Seges har lavet plakater på flere sprog, som du kan printe via svineproduktion.dk og hænge op på bedriften.

cab

 

Forebyg ASF - Tjek vognen

Seges Svineproduktion minder endnu engang om, at rene transportbiler er et af de vigtigste værn mod afrikansk svinepest. De opfordrer derfor til altid at kontrollere bilens vaskecertifikat før den bakker til rampen med TjekVogn.dk.

Seges: Ikke den første sag

Der har tidligere været lignende sager, hvor landmænd i retten både er dømt og frikendt for fejl begået af deres konsulenter, lyder det fra Troels Toft, plantedirektør i Seges.

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.

Majs er kommet i fokus

Flere nye tilfælde med afrikansk svinepest er hen over ugen blevet konstateret i Tyskland. Det er dog ikke kun den afrikanske svinepest, der bekymrer landbrugsmarkedet. Det samme gør udviklingen i den globale forsyningssituation for majs, hvor den ene produktionsnedskrivning følger efter den anden.

I skovens dybe stille ro…

Naturen kan lindre og give psykisk sårbare ro. Et flertal i Folketinget vil nu hjælpe flere psykisk sårbare ud og få glæde af naturen gennem et partnerskab mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen Sind.

Barkbiller koster skovejere kassen

Skovbruget i Centraleuropa er hårdt ramt af billeangreb og oplever store tab. Skovdyrkerne opfordrer danske skovejere til at holde godt øje med angreb i bevoksningerne.

Forventer normalt marked

Skovfoged Klaus Lindhardtsen har positive forventninger til de kommende måneder.
Side 1 af 1924 (38478 artikler)Prev1234567192219231924Next