bannerPos

Ny hjemmeside informerer om transportsituationen

Fødevarestyrelsen har oprettet en side, hvor du løbende finder information om de situationer, der kan have konsekvenser for din transport af levende dyr i EU. Arkivfoto
27-03-2020 19:00

Fødevarestyrelsen har netop oprettet en side, hvor du løbende finder information om grænsekontrol ved indre grænseovergange i EU og lignende, som kan have konsekvenser for din transport af levende dyr.

Fødevarestyrelsen meddelte torsdag, at de som et nyt tiltag har oprettet en hjemmeside, hvor seneste nyt om ventetider ved grænseovergange og restriktioner i de forskellige lande i Europa opdateres.

Nyhederne baseres blandt andet på oplysninger fra danske ambassader, myndigheder i de forskellige lande samt EU-Kommissionen.

Torsdag eftermiddag havde Fødevarestyrelsen opdateret oplysninger for Kroatien, Italien samt Polen. For så vidt angår Polen vil grænseovergangen Gubinek ikke længere blive anvendt som via-punkt i logbogsforhåndsvalideringen.

Når der foretages opdateringer på hjemmesiden, vil der blive udsendt et kort Eksportportals nyhedsbrev herom.

Hold afstand

Fødevarestyrelsen henstiller i øvrigt til, at der holdes afstand til Fødevarestyrelsens kontrolpersonale.

Chauffører af dyretransporter, samlestedspersonale m.fl. skal minimum holde to meters afstand til Fødevarestyrelsens kontrolpersonale. Det skyldes hensynet til at minimere risikoen for spredning af Covid-19.

- Vi håber, at I vil videreformidle dette til jeres personale/transportører, m.fl., som dagligt er i kontakt med Fødevarestyrelsens medarbejdere, lyder opfordringen.   

Rengøring og desinfektion

For at mindske risikoen for overførsel af smitte til danske besætninger, gør Fødevarestyrelsen desuden opmærksom på, at transportmidler, der har transporteret dyr i udlandet, skal rengøres og desinficeres efter aflæsning af dyr.

Der er senest konstateret udbrud af afrikansk svinepest i den vestlige del af Polen og udbrud af højpatogen fugleinfluenza i Nordtyskland. 

cab

Ny måde at rapportere udtagning af prøver på

Svineproducenter og dyrlæger får nyt værktøj til at rapportere, når der udtages PRRS-prøver til viruspåvisning.

Byg en ekstra klimastald

Det er en god idé at have en nødplan i skuffen, hvis den afrikanske svinepest melder sin ankomst i Danmark eller Tyskland. Byg en klimastald og etabler nogle flere farestier, lyder rådet.

Samsø-landmænd vil stadig ikke kompensere for ikke-eksisterende udledning

Modsat meldinger i januar, så har regeringen ikke nedsat efterafgrødekrav på Samsø, som stadigvæk står til at kompensere for udledning fra produktion af fisk, som ikke finder sted. Samsø-landmænd kræver nu at blive fritaget for obligatoriske krav.

Vælg de rigtige aktier i en usikker fremtid

Det er ret så imponerende at kigge på graferne for de store aktie-index. Siden marts måned har vi oplevet et aktiemarked, der har revancheret nu mere end 60 procent af det, der blev tabt under coronakrisens begyndelse. Men investorerne er stadig usikre på fremtiden, og det er stadig farligt at ligge alt for disponeret i de cykliske aktier. Dog er der brancher og dermed aktier, der kan gøre det godt i den usikre fremtid, vi går i møde.

Det er nu, der skal ryddes op i roerne

Mange har allerede sprøjtet færdig i sukkerroerne, ellers er det i følge planteavlskonsulent nu, der skal sættes ind for de høje arter.

Med rådgiveren i marken

Jens Jakob Jensen fra HN Agro Consult gav tirsdag en status på de forskellige afgrøder.

- Det vigtigste er, at håndværket er i orden

Godt håndværk er for planteavlskonsulenterne hos HN Agro Consult den vigtigste grundsten uanset dyrkningsform.
Side 1 af 1848 (36958 artikler)Prev1234567184618471848Next