Ny hjemmeside informerer om transportsituationen

Fødevarestyrelsen har netop oprettet en side, hvor du løbende finder information om grænsekontrol ved indre grænseovergange i EU og lignende, som kan have konsekvenser for din transport af levende dyr.

Fødevarestyrelsen meddelte torsdag, at de som et nyt tiltag har oprettet en hjemmeside, hvor seneste nyt om ventetider ved grænseovergange og restriktioner i de forskellige lande i Europa opdateres.

Nyhederne baseres blandt andet på oplysninger fra danske ambassader, myndigheder i de forskellige lande samt EU-Kommissionen.

Torsdag eftermiddag havde Fødevarestyrelsen opdateret oplysninger for Kroatien, Italien samt Polen. For så vidt angår Polen vil grænseovergangen Gubinek ikke længere blive anvendt som via-punkt i logbogsforhåndsvalideringen.

Når der foretages opdateringer på hjemmesiden, vil der blive udsendt et kort Eksportportals nyhedsbrev herom.

Hold afstand

Fødevarestyrelsen henstiller i øvrigt til, at der holdes afstand til Fødevarestyrelsens kontrolpersonale.

Chauffører af dyretransporter, samlestedspersonale m.fl. skal minimum holde to meters afstand til Fødevarestyrelsens kontrolpersonale. Det skyldes hensynet til at minimere risikoen for spredning af Covid-19.

- Vi håber, at I vil videreformidle dette til jeres personale/transportører, m.fl., som dagligt er i kontakt med Fødevarestyrelsens medarbejdere, lyder opfordringen.   

Rengøring og desinfektion

For at mindske risikoen for overførsel af smitte til danske besætninger, gør Fødevarestyrelsen desuden opmærksom på, at transportmidler, der har transporteret dyr i udlandet, skal rengøres og desinficeres efter aflæsning af dyr.

Der er senest konstateret udbrud af afrikansk svinepest i den vestlige del af Polen og udbrud af højpatogen fugleinfluenza i Nordtyskland. 

cab

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også