bannerPos

Rug kan være et attraktivt foderkorn – ikke mindst til slagtesvin

Ikke mindst i slagtesvinefoder ser premix-firmaet Nutrimin fordele ved at erstatte dele af hveden med rug.

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
12-08-2020 21:19
Beregninger viser ifølge premix-firmaet Nutrimin en besparelse på cirka 4 øre pr. foderenhed til slagtesvin lige nu, hvis noget af foderhveden erstattes med rug. Rent fodringsmæssigt er der både fordele og ulemper ved manøvren.

Premix-leverandøren Nutrimin er nu ude med en aktuel anbefaling af rug som et særdeles attraktivt foderkorn. I slagtesvinefoder kan 15–40 procent af korndelen være rug – med den største andel til de største slagtesvin, vurderer det sydjyske firma.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Bedre resultater for økologiske landbrug

I 2019 landede det gennemsnitlige driftsresultat for økologiske heltidslandbrug på 0,9 mio. kr., hvilket er udtryk for en betydelig fremgang i forhold til 2018, men dog lavere end resultaterne i 2016 og 2017, viser en opgørelse hos Danmarks Statistik.

Fødevarestyrelsen kontrollerer rengøring af 300 lastbiler

Fund af afrikansk svinepest i Tyskland har gjort grundig rengøring af de lastbiler, der krydser den danske grænse, vigtigere end nogen sinde. Det næste halve år kontrollerer Fødevarestyrelsen mere end 300 lastbiler.

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.
Side 1 af 1931 (38602 artikler)Prev1234567192919301931Next