Ny høstteknologi skal forvandle klimaproblem til en bæredygtig forretning
Med 23 millioner kroner i ryggen vil seks virksomheder, to universiteter, Naturstyrelsen og Food & Bio Cluster Denmark bidrage til at udtagning og vådgøring af lavbundsjord kan blive et reelt virkemiddel for landbruget i kampen for at reducere udledningen af klimagasser.

Food & Bio Cluster Denmark er en fødevareklynge, der er skabt for at styrke den vidensbaserede innovation og vidensamarbejdet på tværs af hele værdikæden - både i Danmark og internationalt. | Foto: Lasse Ege Pedersen.
Projektet skal derudover bidrage til at fremme sjælden og truet lysåben natur i ådalene, samt give landmanden nye bæredygtige forretningsområder, hvor biomassen kan indgå i nye cirkulære produkter. Det skriver Food & Bio Cluster Denmark på deres hjemmeside.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her